zaterdag 16 oktober 2010

Naailiefhebbers: ga naar Istanbul!Istanbul: een aanrader als citytrip en de culturele hoofdstad van 2010. Een interessante grote stad met vriendelijke mensen en mooie reusachtige moskeeën en paleizen zoals de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi paleis,...en natuurlijk ook de Grand Bazaar!


Deze Bazaar is de grootste en overdekte markt ter wereld met ongeveer 1200 winkeltjes. Zeker een bezoekje waard, al was ik meer te vinden voor de straten rond de Bazaar waar de lokale mensen inkopen doen en de prijzen ook lager liggen omdat er geen toeristen komen. Zo heeft ieder product een eigen buurt, je hebt er bijvoorbeeld een schoenenbuurt, lederbuurt, juwelenbuurt, brommerbuurt, TVbuurt, enz... maar dus ook een 'Tekstik' buurt! Een droom voor iedere naaister :)

Winkels vol met knopen, linten, stofjes, ritsen die toch tegen het plafond gevuld zijn. Een waar stoffenpaleis! Ik kocht een hoop bloemenstofjes maar vergat in mijn enthousiasme wel af te dingen (wat meestal lukt tot 1/3de van de prijs) en betaalde daardoor toch 3 euro per meter :)
Het afdingen lukte erna wel, toen ik in de lintenwinkels belandde en kocht zo enkele rolletjes geborduurd lint dat je in België moeilijker vindt. Ik betaalde 2-3 euro per rol (want ik kon het niet per meter kopen) voor 10-25 meter, een koopje dus! Nu kan ik weer nieuwe sleutellinten gaan maken... Verder kocht ik enkel nog een Singer stofschaar, aangezien ik nog met een rugzak naar huis moest heb ik het daarbij moeten laten.
Istanbul is een aanrader dus voor iedereen die van leuke naaimaterialen houdt! Je kan er zelfs winkels vinden met alleen maar zwarte of witte knopen, of rode ritsen, handig dus als je op zoek bent naar iets specifiek, zouden ze hier ook moeten hebben!

Foto's van mijn zoektocht (klik op de foto om te vergroten):


Foto's van mijn vondsten:

stofjes
sjaaltje (eigenlijk hoofddoek)


lint op rol


19 opmerkingen:

 1. Oooh wat veel en wat mooi! Ik was vorig jaar in Istanbul, maar ben daar niet geweest (ging wat lastig omdat we allemaal groepsacitiviteiten hadden). Maar als ik dit zie.... Ik wil terug!!! Je hebt heel mooie stofjes gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, van die foto met al die knopendozen word ik een klein beetje gek. Ik wou er al lang eens naar toe, maar nu ben ik meer dan ooit overtuigd :)
  Veel naaiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Ik val bijna achterover van al dat moois! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAW! Ik wil meteen een ticket boeken. Alleen al die mooie bolletjesknopen in alle kleurtjes. Daar zoek ik mij hier al zo lang rot naar. En jouw stofkes: ook hele mooikes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je waant je in de hemel ! Zoveel leuks samen. Ik ben hardop aan het denken om deze bestemming bovenaan mijn verlanglijst te zetten : vertrekken met een (bijna) lege koffer en terugkomen met volle schatkist. Grtz, natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw volgens mij wil iedereen nu naar instanbul.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Tiene, die stofjes zijn geweldig! Aan de lintjes te zien, hou jij wel van blauw hè ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow! Dit wil ik ook! Die stofjes zijn echt super mooi, ik ga sparen voor een reisje Istanbul (en wachten tot ik 18 ben..)

  Liefs, Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 9. im glad you had a good time in istanbul :) it is my hometown :)
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik dacht dat het stoffenwinkeltje in de provence al zo de moeite was, wat is dit dan.... WAUW!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie schatten zeg! Ik ben afgelopen jaar ook in Istanbul geweest en ben me ook helemaal te buiten gegaan aan alle bloemenstofjes en lintjes. Alleen daarvoor zou ik weer terug willen, al was Istanbul zelf natuurlijk ook heel prachtig! Lekker naaien met al dat moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat had ik nu moeten weten voor ik naar Istanbul ging ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goh, ik word helemaal hebberig van deze foto's! Waar ergens in Istanbul (buurt?straat?) vindt je die winkeltjes dan? Want ik plan een reisje naar ginder en zie zo'n mooie buit ook wel zitten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben op erasmus geweest in turkije, in eskisehir en daar waren de stoffen nog goedkoper. Turkije is de bron van goedkope stofjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dag tiene, ik ben momenteel in istanbul en ben al 2x op zoek geweest naar de winkeltjes. heb jij nog enig idee waar de stoffenwinkels juist waren? ik zou er toch graag geraken. ik ben nog tot maandag in istanbul. het zou super zijn moest je me op weg kunnen helpen.
  groetjes, katrijn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag tiene, ik ben momenteel in istanbul en zou deze winkeltjes graag vinden. Ben al 2x tevergeefs op zoek geweest. Weet je nog waar het ongeveer was? Ik ben nog tot maandag hier en ik zou het super vinden als ik er nog kan geraken. Hopelijk kan je me op weg helpen.
  Groeten, katrijn

  BeantwoordenVerwijderen