dinsdag 3 september 2013

Milestone Baby Card: 5 maanden en kamperen

Net terug van een weekje kamperen met Viktor, die zondag al 5 maanden werd!
Het was een heel fijne week op een groene Indigo camping, die we in 2010 in het pre-ouderschap tijdperk ook al eens bezochten, toen met een gehuurde tent nu met onze eigen tent. 
Een aanrader zo een camping, zeker met kinderen! Prachtige groene camping in de natuur, aan de rivier de Ardèche. Ze verhuren er ook houten gipsy caravans en mooie linnen tenten met houten vloer.
Op voorhand had ik een beetje twijfels, gaat dat wel gaan met een kleine baby in die tent, is het niet te warm in de zon? Waar gaat hij slapen? Onze koets ging niet in de auto, zou het wel gaan met enkel een draagzak?
Het bleek echter heel goed te gaan, nét omdat hij nog zo een kleine baby is.
 Hij sliep gewoon bij ons en overdag in zijn tentje in de schaduw van de bomen aan de tent of  het zwembad. Hij krijgt nog steeds borstvoeding dus eten was ook geen probleem. 
We droegen hem gewoon rond in de Manduca (en de zsazsadoek) en dat ging heel goed, geen koets nodig (een draagzak is veel handiger op een camping). Op die camping trouwens geen kinderwagens gezien maar enkel mooie ergonomische dragers (Beco, Manduca, Ergobaby, Bondolino enz).
Zalig om 's morgens te ontbijten in de ochtendzon in de natuur en de ganse nacht buiten te zijn, daar kan geen hotel tegenop voor ons. Viktor vond het heel leuk om naar de blaadjes te kijken in de bomen.
En voor de rest heeft hij veel gespeeld..hij grijpt nu nog beter naar speelgoed en sinds de vakantie rolt
hij nog sneller van rug naar buik, zodat hij fijn kan spelen op de buik en alles rond hem kan zien. Hij houdt echt niet van de rugligging. Hij heeft op die week in totaal maximum een kwartier geweend, zo goedgezind was hij. Brabbelen doet hij ook heel leuk! Hij weegt nu ongeveer 6500 gram.

Er is trouwens nog een andere Milestone Card aan de beurt, die van de vaste voeding.
De borstvoeding gaat nog steeds verder maar hij mag daarnaast al een beetje beginnen oefenen met groenten, dus vandaag smikkelde hij lekker twee wortels en een aardappel op. Ik liet hem eerder al veel spelen met zijn lepeltje. Ik ga hem op het gemak wat  laten 'oefenen', zonder haast want de borstvoeding is nog veel te belangrijk om al af te bouwen.
Hij keek al een tijdje met jaloezie in de ogen naar ons als we aan het eten waren, dus nu was hij blij om eindelijk eens iets te mogen proeven. Hij sabbelde op vakantie al eens op een banaan, ik gaf die gewoon zo in zijn geheel in zijn handje en hij sabbelde er verlekkerd op.
Hij gaat binnen een maand naar de onthaalmoeder dus oefen ik met gepureerd eten, al ga ik thuis zeker ook de Rapley methode toepassen, die gericht is op het leren zelfstandig eten van het kind. Het voelt natuurlijk aan om grote stukken gekookte groenten te geven, zonder te voeren, zodat hij zelf kan aangeven hoeveel hij van iets eet.  Heel interessant die Rapley!
We gaan de laatste maand ouderschapsverlof in, wat gingen de maanden snel. 
Ik verwacht deze week mijn eerste geweven draagdoek, zodat ik Viktor op de rug kan leren knopen (tricot doek zakt na een tijdje) en ik oefende ook met de bekende zsazsa torsodrager op vakantie, ook een succes!Op stap met de zsazsa en Manduca

17 opmerkingen:

 1. De Viktor is een snoepeke, zeg dat ik het gezegd heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zag er een heerlijke vakantie uit! Wij zijn ook helemaal verslingerd aan het campingleven en trekken volgend jaar vast opnieuw naar onze 'vaste' camping in de Dordogne (een aanrader trouwens met kindjes).
  En laat Viktor inderdaad nog maar lang genieten van de allerbeste moedermelk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens de smaak te pakken van het camperen (he en het eerste hapje ook natuurlijk ;-) ) altijd de smaak te pakken. Jullie zullen nog veel mooie momenten hebben in jullie tent! Zal eens kijken naar die camping, want wij dachten eventueel volgend jaar eens naar de Ardèche te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! Vind het altijd fijn om naar jouw foto's te kijken! Ik fan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die vlaggetjes aan jullie tent zijn de max! Alle dagen feest op vakantie. Zag er heel leuk uit. En ja, Rapley is tof, het is zo leuk om te zien dat ze dat zelf kunnen! Soms ook wel mindere periodes met alles op de grond gooien, maar dat neem je er dan maar bij. De borstvoeding blijft dan wel erg belangrijk, want veel krijgen ze zo niet binnen. In de creche at onze Aaron redelijk veel pap en dronk algauw veel minder melk, nu geen meer, maar thuis, als mama in de buurt is, dan wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat geeft moed want zo veel kolven op werk lijkt me niet simpel, hij eet bijna elke twee uur nu

   Verwijderen
  2. Ik ben hier per toeval beland,maar toch even reactie op het kolven: dat wordt al snel deel van de dagelijkse routine, en als je investeert in een goede kolf (dubbelzijdig en electrisch) gaat dat best snel. Laat je niet afschrikken, en reken de prijs even om in aantal maanden poedermelk, dan is zelfs een dure kolf snel terugverdiend.
   succes

   Verwijderen
  3. Ik heb zowel ameda dubbelzijdig als medela enkelzijdig in gebruik en de enkelzijdige van medela is echt de beste, gaat supersnel en met ameda lukt het totaal niet, de kolf was niet zo duur, besteld via bol.com. Werken, kolven enz is vooral vermoeiend om ik snachts niet zo veel slaap heb...

   Verwijderen
 6. Wauw, zo lang verlof!! Dat zal wennen zijn!
  Wat is het een prachtig mannetje en wat zien de draagdoeken er relaxed uit!
  groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er zalig uit, die vakantie... heb ook gekolfd op het werk. Niet simpel, maar wel de moeite waard om te kunnen blijven borstvoeding geven.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n mooie foto's! Echt! En jouw Viktor ziet er ubercute uit!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zalig! Volledige rust. Je maakt ook leuke foto's.
  Ik heb al veel gehoord over die methode, en ook al veel goeds (niets slecht eigenlijk, buiten de rommel hihi) Ga je hierover ook bloggen? Ik ben wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HEY!
  welke camping is dit van indigo?
  wij zijn juist terug van weekje ardennen met Lode, ook voor de eerste keer met Lode.
  Maar is tegengevallen door de regen een ganse week!
  nu zijn we al op zoek naar iets anders waar we 50% zeker zijn van de zon :-)
  groetejs
  Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze was in ardeche, zonzekerheid tot september! Camping le moulin

   Verwijderen
  2. Zalige vakantie. Bedankt voor de camping.
   Gaan we even bekijken. Hopelijk kunnen we dit jaar toch even weg!!

   Verwijderen