dinsdag 16 december 2014

V-stitch dekentje

Het babydekentje, waar ik aan begon te haken tijdens het einde van de zwangerschap 
(en het begin van de bevalling) is eindelijk af! Haken met een baby aan de borst en een actieve peuter in huis gaat nu eenmaal niet zo snel.
     Ik gebruikte de V-stitch of V-steek, haaknaald 4 mm en 6 bolletjes Phildar Coton 4 (2 van elke kleur). 
Het is ongeveer 75-65 cm groot. Het is een ideaal dekentje voor een beginnende haakster en gaat ook snel vooruit. Je hoeft ook niet te tellen dus kan je dit dekentje haken voor de TV (of zoals bij mij met een baby op schoot).

De Phildar Coton 4 kocht ik op wolplein.nen haakt heel fijn, het is 100% katoenen garen dat verrijkt is met aloë vera dat verzachtend is door de huid. Wolplein heeft  trouwens ook een YouTube kanaal waar ik online leerde haken en breien. Heel handig!

Hier de werkbeschrijving van de V-steek:
- haak een rij lossen, het aantal lossen moet steeds een meervoud  van 3 zijn +2+2 lossen. Dit dekentje heeft 120 lossen +2+2= 124 lossen.
- haak 1 stokje in de 5de losse vanaf de haaknaald
- haak 1 losse, haak 1 stokje in dezelfde steek
- *sla twee lossen over, haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje* herhaal wat tussen * staat tot er nog twee lossen over zijn. Sla dan een steek over en haak een stokje in de laatste losse.
- haak 3 lossen. Haak in de V (dus tussen de eerstvolgende twee stokjes): 1 stokje, 1 losse, 1 stokje. Je eindigt de rij met 1 stokje in de 3fe losse die je haakte in de vorige rij. Herhaal tot je deken lang genoeg is.

Het  volledige patroon van het dekentje ( met rand) kan je hier vinden. Met dank aan Annemarie's haakblog!
Ik weet nog niet goed wat ik er mee ga doen, zelf houden voor Stella of toch weggeven,
misschien haak ik er nog een randje rond.

Stella is twee maanden oud nu, lacht heel veel, is heel alert en maakt ook al veel geluidjes...
Ze is heel lief maar ook wel een écht meisje, groot concert bij natte pamper, honger of  eender welk ander ongemakske. Een heel ander karakter dan Viktor die niet zo snel weende.
Vorige week was wel moeilijk omwille van een een huilpiek, nu hou ik me aan een koemelkvrij dieet omdat ze enorm last had van verteringsproblemen (veel reflux, krampen, moeilijke stoelgang) en krijgt ze ook wat probiotica, sindsdien gaat het weer beter met haar. Al kan ze niet goed tegen drukte en veel prikkels, dus de draagdoek is ideaal om af te sluiten van de buitenwereld.
Bezoekje aan de osteopaat bracht ook rust in haar buik. De borstvoeding gaat gelukkig gewoon goed voor de rest. Viktor is nog steeds tevreden met zijn kleine zus.
 

 Viktor heeft eindelijk aandacht voor zijn vele boekjes

wat lijkt grote broer hier klein
gezelligheid in huis, de leuke gehaakte poef komt van Hema en kreeg ik voor mijn verjaardag (die pas morgen is), net zoals het Flow papierboek.

29 opmerkingen:

 1. Dat zijn allemaal supermooie bezigheden. Van de kindjes tot de kleurtjes tot de Flow :-). Mooie foto's allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heeeeel mooi he! (maar dat vind ik van jou fotot's ook altijd, Sandra)
   En proficiat met je verjaardan, Tine...

   Lies K

   Verwijderen
 2. Oooh, zie eens wat een koddig lachje! Als je dan zo'n smile op haar gezichtje ziet, moet je toch zo weer die huilpieken vergeten :-) Voor even dan toch... En zo'n lange haartjes al!
  Wat een leuke kadootjes kreeg je al voor je verjaardag! Geniet er van morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleuren gebruikte je voor dit dekentje! Als ik jou was, hield ik het zelf als herinnering aan de zwangerschap :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel erg mooi!
  haken leren staat nog op mijn wishlist ....
  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar allez, ik doe u denken aan uw dekentje en 2 dagen later is dat klaar (en heb ik 5 granny squares gehaakt, nog 60 te gaan ;) Wel echt top! Mooi patroon en mooie kleuren! Ik kocht de Catania voor mijn dekentje trouwens bij Creamijn: http://www.creamijn.nl/c-1503231/catania-katoen-catania/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie beelden van al je creaties (dus ook je kindjes ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi dekentje! Zo fijn om je blog te volgen. It makes me happy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een lief moppie is ze toch! En zoals Viktor kijkt naar zijn zusje... zo lief!
  Het dekentje ziet er prachtig uit, mooi die kleurencombi.
  Fijne verjaardag morgen! We zijn op dezelfde dag jarig, hoe leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi, die kleuren zijn echt prachtig.!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superleuk kussen op die laatste foto, met dat hoedje en dat snorretje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig dekentje. Ik zou het ook bijhouden als herinnering! De periode 6-8 weken gaf hier ook een huilpiek bij de jongste (twee maand ouder dan die van jou). Bij ons ook goed geholpen door osteopate en van die probiotica druppeltjes. Ik ga nu ook zelf naar de osteopate, want ik had serieuze last van bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschappen en osteopate zou hier nu ook iets aan kunnen doen ( heb nu wel niet echt meer last en plan geen volgende zwangerschap, maar volgens haar zat mijn bekken nog steeds serieus verkeerd).. Na 8 weken waren wij er hiel wel door. Krampjes zijn nu zo goed als volledig verdwenen, behalve soms s'nachts, maar dat komt omdat hij dan aan de borst in slaap valt en ik hem nooit laat boeren, denk ik. Veel succes nog en een gelukkige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik moet dat ook doen want ik kan amper slapen van de bekkenpijn, is heel fel die instabiliteit, eens vragen of de osteopaat er wat kan aan doen want volgens mij staat het ook scheef!

   Verwijderen
 12. Gezellig al die gehaakte spulletje in huis! En ik zou het dekentje lekker zelf houden. Je hebt het immers gemaakt tijdens je zwangerschap... dan blijft er toch een speciale herinnering aan hangen denk ik.
  Ik overweeg om mee te doen met de Cochet Along in 2015, maar vraag me wel af of ik het tot het einde volhoud, zo'n groot project....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haken leerde ik via boekjes (amigurumi) en ondertussen gaat het zodanig vlotjes :-). Maar ik leerde zonet mezelf breien ook via wolplein :-) Het truitje voor mijn kleine vent begint vorm te krijgen.
  Heel mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig dekentje!
  Wat een schatjes, die kindjes van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt 2 schatjes in huis!En die poef is super leuk bij je gehaakte spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Huilpiek helaas ook herkenbaar :-). Wat een prachtig dekentje! En grappig, Aaron had eerst ook totaal geen interesse in boekjes, en ik vond dat zo jammer. Maar ineens is dat veranderd en ondertussen kan hij niet meer gaan slapen zonder boekjes (ja, meer dan een moeten we lezen). Fijn, fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waw, echt een prachtig deken! Ik kan soms in een 'haakstuip' schieten maar heel lang duurt dat meestal niet, dus aan zo'n grote projecten waag ik mij al niet meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk dekentje! Welke kleuren heb jij ervoor gebruikt? Pistache, Giraffe, Wit en ?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hey Tine,
  Ik vind je Granny Square dekentje heel erg mooi, maar kan helaas geen goed patroon vinden. Welk patroon heb jij gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hey Tine,
  Ik vind je Granny Square-dekentje heel erg mooi, maar vind helaas geen goed patroon. Welk patroon heb jij gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://tie-ne.blogspot.be/2014/05/vrolijk-haakwerk.html

   Verwijderen