zondag 6 maart 2016

Stella 16 maanden


 Stella werd 16 maanden. Ik blogde niet meer sinds begin dit jaar, kon er de energie niet voor vinden.
Ze is nog altijd een actieve peuter, loopt snel rond, klimt graag overal op en speelt graag buiten. Ze werd ook voor de eerste keer ziek in februari, waardoor de nachten weer even moelijker waren. Ze dronk wat meer borstvoeding die nachten en genas na enkele dagen vanzelf. Het blijft toch een krachtig geneesmiddel. Amper zieke kinderen zolang er moedermelk in huis is ;)

Sinds een week slaapt ze nu bij broer op de kamer en dat vinden ze allebei geweldig, Tussen 19u en 20u gaan ze slapen en rond 5u weent Stella soms en haal ik ze terug bij ons.Viktor heeft er totaal geen last van want die slaapt gewoon verder. Soms slaapt ze ook gewoon door tot de ochtend. 15 maanden is hier de leeftijd dat ze écht gaan doorslapen. Wat een opluchting.
Ze hebben nu het wel gezellig samen en wij moeten niet meer in het donker gaan slapen uit schrik dat ze gaat wakker worden en rechtstaan in haar bed. Ik denk dat Viktor zich niet meer alleen voelt nu en het voelt ook gewoon natuurlijker aan om ze samen te leggen.

Het lijkt al eeuwen geleden, geen baby meer in onze kamer...ook wel vreemd nu ze verder weg slaapt. Ik word zowiezo nog heel vaak wakker, omdat ik al maanden (jaren) geen gewone slaap meer heb, mijn slaap staat nog altijd op 'waakstand' precies door de zwangerschappen en gebroken nachten.  Het voelt alsof we nu echt 'uit de baby's zijn'.

De borstvoeding liep vorige keer ten einde rond 15 maanden, (ook mede door de zwangerschap) maar ook nu lijkt het erop dat het gaat stoppen. Ze drinkt al een hele tijd niet meer s'avonds en overdag, enkel dus tegen de ochtend had ze de laatste tijd nog een voeding.
Maar ook dat interesseert haar sinds enkele dagen niet meer echt, ze drinkt een paar slokken en geeft het dan op, pakt een tut en knuffelschaap en gaat tussen ons in liggen. Ik ben zelf  al een tijdje ziek  (geraak maar niet genezen) en sindsdien is de productie helemaal gekelderd. Kolven doe ik al een hele tijd niet meer. Ik zou het wel jammer vinden als hier stopt, ook al was het nog maar een voeding per dag. Alles was nu zo handig autocrien geregeld (de melk was niet meer in opslag maar werd gewoon a la minute gemaakt als ze dronk) Ze drinkt ook al gewone melk, eet yoghurt enz dus dat zal de oorzaak wel zijn. Voorlopig doen we dan maar gewoon door met die een voeding per dag.
Viktor gaat ondertussen al een tijdje naar school, op woensdag blijft hij voorlopig nog thuis. Hij vierde voor het eerst carnaval en was een lief pluchen konijntje.
Eind maart wordt hij al drie jaar.

Hieronder nog wat prentjes en nog wat dingen die ik naaide sinds januari.

kleedje gemaakt voor nichtje Lucy, Stella mocht het eens testen

Kaptrui van SVDZ

altijd flink zelf eten met bestek

Charlietrui voor Viktor

Buitenkinderen


babycadeautjes gemaaktLilajumpsuits

Eerste keer bij de kapper voor een echt kapsel, boos kijkende Stella


Eerste Billie T-shirt voor Viktor, zijn lievelingsshirt

Nog een een Izzy top gemaakt

Op zijn veel te grote fiets, voor zijn verjaardag krijgt hij een lagere fiets zonder zijwieltjes

kaptrui voor neefje

Altijd samen buiten spelen

samen op de kamer slapen


 
Gebreid truitje uit  Jules & Julie, gemaakt door tante Els
 
leuk lampje van Ikea
Konijntje

12 opmerkingen:

 1. Goed dat ze braaf samen slapen, ooit zullen ze het kot nog wel op stelten zetten samen. :-)
  Mooie foto's! Je ziet gewoon hoe blij Viktor is met zijn fiets. Hopelijk lukt het om beter te slapen voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele hoop nieuwe kledingstukken met leuke prints! Je hebt samen met je naaimachine knap werk geleverd. Ik vind het oranje gebreid truitje een echte topper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie naaisels!
  Onze twee zonen slapen ook samen en dat gaat vrij vlot meestal. Lou gaat wel halfuurtje eerder slapen dan Lenn. Ik lees graag mee hier, dus hopelijk vind je wat meer tijd de komende maanden!

  Liefs

  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Wat gaat het snel!
  Dat het maar vlug lente wordt en je je energie terugvindt met een warm zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtmeid! En zalige naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooie foto's en zoveel mooie creaties!!!
  Jammer van de borstvoeding, dat is altijd een beetje afscheid nemen, hè. En wees maar zeker dat het een krachtig geneesmiddel is, zoveel antistoffen dat erin zitten. Dat hebben ze toch maar allemaal mooi cadeau gekregen van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinderen hebben nooit borstvoeding gekregen en zijn zelden ziek. Gezonde voeding, geen mutsen dragen en een beetje geluk. :-)

   Verwijderen
 7. Das altijd beetje afscheid nemen, als ze zo groeien. Snif. Maar ook fijn: nieuwe kunstjes, nieuwe spelletjes... Hopelijk ook wat meer slaaptijd en meer energie voor jou! Ik bewonder het feit dat je toch nog tijd vond om dat alles te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk die foto's! Ik hoop dat ik net zolang bv kan/mag geven als jij gedaan hebt. Hier bijna 6 maanden bv. Lijkt mij zo leuk om 2 kindjes samen te laten slapen, hangt ook enorm af van het karakter en het verschil in leeftijd denk ik :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gek, he, dat stoppen met borstvoeding. Bij loopt het bij mijn manneke na 10 maanden ook wat op z'n eind en ik vind dat moeilijk en oké en handig en ongemakkelijk en vanalles door elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kids... onze goudklompjes waar we heel veel vr over hebben: zelfs onze nachtrust!
  Wat zijn ze al groot zeg... samen slapen doen ze hier ook liever.
  Btw: prachtige naaisels

  BeantwoordenVerwijderen