vrijdag 28 oktober 2016

Stella twee jaar, Poezenfeest

Hoera! Kleine lieve gekke Stella werd al twee jaar op 17 oktober. 
Ze kreeg een Poezenfeestje met een echte poezentaart en een poezenjurkje. Wat is het toch een mooie leeftijd, twee jaar, met heel wat meer koppigheid dan bij haar broer. Ze is heel zelfstandig ondertussen en wil natuurlijk alles zelf doen zoals schoenen en jas aandoen, pyjama aandoen, haar eten in stukjes snijden, fietsen op de Puky...een echte kleuter.
De tijd van een tweede kind vliegt zowaar nog sneller voorbij. Het is dus extra genieten van de tijd dat ze op mijn vrije dagen nog bij mij thuis is en nog niet op school.
De poezenoortjes en mooie stempel voor de uitnodigingen werd gemaakt door haar. 
 
Ontbijten met Shaun het schaap, gekregen van haar broer.
Stella slaapt met een vijftal Ikea schaapjes, deze kan er ook nog wel bij.
  schattige oortjes gekregen en ja al dat roze sluipt nu dan toch de kleerkast binnen...
Hiep Hiep Hoeraa, met roze (!) tutu
Op de dag van haar verjaardag gingen we ontbijten en naar de speeltuin. Ze is altijd even enthousiast en niet te houden, hoe hoger en gevaarlijk hoe liever...a wild kid.
Poezentaart, met Azrael, dit is Carrot Cake met noten en rozijnen naar dit recept, een echte aanrader!
  
met haar lieve jurkje en oortjes
een enthousiaste schattige alleseter
  
 
 
Stella kreeg onder andere magic sand, een kledingbon en een leuk stevig poppenhuisje cadeau. Het huisje kwam van Ikeade meubeltjes zijn van hier en de popjes zijn van Hema. De leuke bambi is van Maileg.
 Ik hermaakte ook een poppenbuggy maar die kreeg ze in september al. Toen ze een jaar werd, maakt ik een Aframe tent en zo is het iedere keer toch weer wat zoeken naar toffe duurzame cadeautjes.
Binnekort weer Sinterklaas en Feestdagen, iemand nog leuke cadeautips voor 2 en 3 jarigen die in een niet zo groot huis wonen en een moeder die niet van plastic houdt?

Het is een beetje een rommeltje geworden deze blogpost, met niet zo een denderende foto's, sorry daarvoor.
Mijn blog bestaat in november 7 jaar, tijd voor nog eens een give-away

15 opmerkingen:

 1. Zag er een poezelig feestje uit! Hier krijgt Lucie van de sint een houten wasmachientje met zelfgemaakte poppenkleertjes. Verder staan ook nog houten snijfruit en snijgroentjes op de cadeautjeslijst, knutselspulletjes, een dokterskoffertje, voorleesboekjes, ... Dat magisch zand, is dat een aanrader?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vind het magische zand heel tof maar meer voor viktor, dan voor stella, 3 jaar is ideale leeftijd

   Verwijderen
 2. Ik hou ook niet van plastic, behalve Duplo en Playmobil. Hier kon ik een tweedehands zoo van Duplo op de kop tikken voor weinig geld. Hij wil ook een zwarte Knuffel poes en dokterstasje voor zijn knuffel (die bestaan in hout van Djeco).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier bij marthe (19m) zijn duplo en vooral playmobil 123 het grote succes!!
  A kan ze ook heel intens aant spelen zijn met haar poppen en buggy.
  Ook met inlegpuzzels houdt ze zichzelf tijdje zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. in veritas verkopen ze een pop waarmee je ook een goed doel steunt, je moet er zelf de kleertjes voor naaien, mijn 2 metekindjes krijgen er elk zo eentje en een garderobe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n poppenhuis zou hier ook wel in de smaak vallen denk ik!
  We hebben een Wobbel (www.wobbel.eu), een aanrader! Eigenlijk is het een kromme plank, maar voor de kinderen wordt het een brugje, tafeltje, schuifaf, een tunnel voor de trein, ...
  Ook helemaal goedgekeurd hier: de Nutty eekhoorn van Janod (https://www.blabloom.com/nl/producten/janod-weegschaal-eekhoorn/555/)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hieperdepiep! Dat meisje geniet er duidelijk van!
  Een aanrader voor die leeftijd: een steekspel van Haba! Met staafjes en ringen. Uren heeft mijn dochterkind (werd 3 op 15 okt) er al mee gespeeld. En er zijn zelfs nog geen gebruikssporen te zien. Elke keer komt het weer uit de kast. Dat en puzzels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Stella! En alsnog erg leuk om weer eens iets te zien/lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's !! En wat een mooie nieuwe header bovenaan! Nog cadeautips: hier is de houten knikkerbaan topfavoriet (zo eentje met een xylofoontrapje) en dan kan mama een mooi knikkerzakje naaien ;-) Emma is ook helemaal zot van de houten puzzels op dit moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dierenpiano van aldi was hier heel succesvol! evenals luisterboek van klaspop Jules en Woezel en Pip

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai, jij verzint toch echt wel fantastische cadeautjes voor Stella, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben stapelzot op themafeestjes voor onze kiddies, maar op zo'n tof thema ben ik jammer genoeg nooit gebotst. Echt heel mooi gedaan en...wat een schatje is jullie kleine Stella toch! Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen