woensdag 28 december 2016

Jaaroverzicht 2016

Ik toon jullie graag enkele leuke momenten van 2016.
Mijn wens was gewoon een rustig jaar, geen grote dingen. Ik heb namelijk al alles om gelukkig te zijn en het enige wat ik wou, was dat gewoon behouden. Dat gebeurde gelukkig ook.

We zijn 2016 gestart met een moe gevoel (mentaal en fysiek) door zware omstandigheden van eind 2015 en de combinatie met jonge kinderen, rust was dus zeer welkom. 2016 was het jaar om terug te ademen. Viktor werd drie jaar en Stella werd twee jaar, de leeftijden dat het allemaal vlotter gaat. Het was voor ons een 'goed' jaar. Er kwam weer meer tijd vrij voor creatieve dingen, Ik  ontwierp een nieuw soort kettingen en naaide heel wat jurkjes en truien voor Viktor. 
Januari 2016. Stella is hier 14 maanden en een serieus actieve peuter, de jumpsuit maakte ik met het patroon van Sylvia van Lily en Woody, in samenwerking met Compagnie M. Ik werkte mee aan de testfase van het patroon, heel leuk! Ik koos deze foto's omdat het toen zo een schattig peuterke was en ik dit beeld niet wil vergeten. Het gaat vanaf die leeftijd zo snel ineens (Op de fotos op het einde van deze blogpost is ze ineens een kleuter met krullen). Ze was toen al niet meer te houden op de speeltuin in Bokrijk en ik herinner me dat mensen ons aanspraken om te vragen hoe oud ze toen was, ze wou gewoon altijd haar broer achterna en klom overal op, snel als de wind met een sterk karakter.
 Maart 2016. Viktor werd drie eind maart, op school was hij een konijntje voor carnaval, het liefste konijntje. Rond die periode ging het op school ook beter met hem. Hij weende veel in het begin bij het afzetten. Wat zijn ze nog klein als ze starten op 30 maanden, We merken dat het pas écht goed ging op school sinds de eerste kleuterklas. 3 jaar lijkt me een betere leeftijd om te starten. De Freinetschool bleek een goede keuze voor hem.
Hij houdt enorm van verjaardagsfeestjes, dat er mensen komen en dat er een taart met kaarsjes is en een kroon is dus houden we die tradities in ere. 
 Hij kreeg zijn eerste echte fiets met trappers als verjaardagscadeau en kon er enkele weken later al mee fietsen meteen zonder zijwielen, een fier moment!
Mei 2016. Ik maakte heel wat kettingen in 2016, door minder tijd te hebben met de kinderen maakte ik 4 jaar lang geen juwelen en dit jaar kwam die hobby weer terug. Ze vielen bij heel wat mensen in de smaak en ik maak er nog regelmatig nieuwe bij.
strand van Zeeland en Den Haag, de tijd van hun leven
fijn thuis spelen en fietsen, zusje laat zich graag rondrijden
leuke plaats op ons terras
veel zon deze zomer  
nieuw tuinhuisje, waar in de avonden de zon heel lang blijft staan
Zomer 2016 was zalig zonder verre reizen, Na de vermoeiende autorit van de zomer ervoor kozen we dit jaar voor simpel en dichtbij. Reizen met jonge kinderen is toch heel anders dan zonder kinderen. Kinderen met huilbuien in de auto is niks voor ons. Misschien dat we in 2017 wel weer naar Zweden gaan.We gingen dit jaar enkele dagen naar Zeeland waar Viktor fijn kon fietsen en Stella op het strand  kon lopen en spelen. Ze was toen 20 maanden en had de tijd van haar leven op het strand, eindeloos kon ze lopen en kuilen graven. Op het einde van de zomer kwam er nog een korte ongeplande vakantie bij het strand van Kijkduin in Den Haag. 
 We waren veel thuis tijdens de zomer, de kinderen speelden in onze fijne stadstuin en we maakten een nieuw tuinhuisje vanachter in de hof, wat nog niet zo simpel was als je in een rijhuis woont. Augustus en september waren prachtige zomerse maanden.
Oktober 2016. In oktober werd Stella al twee jaar, ze kreeg een poezenfeest met poezenjurk en poezenoortjes op haar hoofd. Ze kreeg een mooi houten poppenhuisje een een poppenbuggy van de rommelmarkt die ik een tweede leven gaf.
De herfst had nog mooie zonnige dagen.
Ik wens jullie allemaal een super mooi 2017 met veel gewone goeie momenten.

9 opmerkingen:

 1. Wat werden de kindjes groot dit jaar... Prachtig overzicht! Alvast een heel fijn 2017 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi overzicht! En ik wens jullie krak hetzelfde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk overzichtje! Ik word er helemaal blij van, wat een fijn jaar hebben jullie gehad. Ik hoop dat het voor ons in 2017 ook wat rustiger wordt, want momenteel is het heel hectisch met een baby van 7 maanden en een erg jaloers broer van 3 jaar. Bij ons is het de oudste die heel energiek is met een sterk karakter. Hij vraagt veel aandacht en dat is niet altijd gemakkelijk. Naaien komt er hier al lang niet meer van. Ik ben al blij als iedereen propere kleren heeft om aan te doen en er eten op tafel staat. :-) 2017 mag dus wel terug wat evenwicht brengen. Of anders is dat voor 2018 hè... we houden het nog wel even vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een zalig overzicht! Je doet me dromen van 2017 want dat jaar zal flink op jullie 2016 lijken :-) Wij kijken uit naar de 3de verjaardag van de dochter en de 2de verjaardag van de zoon en plannen korte tripjes in eigen land.
  Hopelijk vinden wij dezelfde rust en wordt ons nieuwe huis (met tuin) een even mooi speelparadijs!
  En voor jullie: geniet van 2017 op hetzelfde heerlijke ritme!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi, al die beelden op een rij! Wat worden ze groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi dat overzicht. Ik krijg ineens zin in de zomer als ik naar je overzicht kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi, op naar nog zo'n mooie momenten in 2017! :-)

  BeantwoordenVerwijderen