zaterdag 17 april 2010

Garageverkoop in 't dorp

Wat 'n zomerweer!
Ideaal voor de garageverkoop in het dorp. Verschillende mensen stelden hun garage open en verkochten 'rommel' dat ze niet meer nodig hadden.
Ik kwam thuis met 10 grote lappen rozengordijnenstof, een houten borduurring, een kaartje met oud lint en een doos rode vintage knopen (alles samen voor 1 euro), een houten schommelstoel met mooie spijltjes (15 euro, morgen nog op te halen), twee leren sjakosjkes (wit en bruin, 1 euro samen), een witte leren riem en een grote blauwe sjaal (1 euro samen), een grijs sjaaltje met bloemen (50 cent), een oude houten kistje voor tekeningen in te steken (gratis meegekregen). Instant happiness!

Ik moet morgen die schommelstoel (die ik wit ga verven) nog gaan ophalen met de auto en dan ga ik misschien nog terug voor de oranje frigobox, de letterbak en de andere leren sjakosjkes die ik nu heb laten liggen en er thuis natuurlijk spijt van kreeg. Er waren verschillende oma'kes die naaimateriaal verkochten (= graaien in grote knopendozen, breiwol en stofkes).
Echt zalig zo een garageverkoop, super rustig met het fietske van huis tot huis fietsen, geen drukte en enorme goedkope schatten te vinden, voor wie van vintage houdt. Erna een picknick gedaan in de tuin...

Enkele vondsten :

Wit leren riem en tasje


oma's knopendoos


folkloristisch lint


een tekeningenkistje
een leren tasje en grote sjaal/doek/pareo
een sjaaltje met bloemetjes


Bommastofjes (grote gordijnenstalen)
Schommelstoelfoto volgt nog..

12 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige aankopen heb je gedaan Tiene, morgen misschien toch nog maar een keertje een rondje op de fiets ;)
  Geniet van het mooie weer, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, zo leuk, garageverkoop, ik had er nog nooit van gehoord... Die knopen! Schoon seg! En een dergelijk leren bruin tasje heb ik ook, al van kinds af aan, grappig om het hier ook te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's ne veredelde rommelmarkt. Zo tof. Leuke aanwinsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zalig garageverkopen! wat een buit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet waar ik het jaloerst op ben, dat leren tasje of die mooie knopen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat bruine tasje, die knopen en dat blauw-groen-roos stofje had ik ook zo meegenomen. Naar zo'n tasje, maar met een apart zakje vooraan, kijk ik al jaren uit, maar nog niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supertoffe buit!
  Ik word er bijna jaloers van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amai, wat moet jij gelukkig zijn ;) Dit kan je echt een superbuit noemen, zeker die schommelstoel. In cuba hadden ze de mooiste schommelstoelen voor geen geld, maar neem maar eens een schommelstoel mee op het vliegtuig eh :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh, schitterend gewoonweg. Da mag hier in Gent ook wel is zijn en hopelijk vind ik dan ook zo'n prachtig bruin leren sjakoske want daar zoek ik nu toch al een tijdje naar!

  BeantwoordenVerwijderen