donderdag 7 november 2013

Milestone Baby Card: 7 maanden

Door drukte de laatste dagen vergat ik vorige week de 7 maanden Milestone Card. Dus nam ik wat foto's van vorige week bij elkaar voor een nieuwe collage.
Het gaat heel snel met hem de laatste dagen, van zelfstandig zitten, tot sluipen en nu bijna kruipen...Fruitpap is ook gestart en daarmee weer een borstvoeding afgebouwd (snik) en zo zit hij sinds een tijdje met een schoon 'ritme', iets waar ik nog niet zo zeker van was dat hij dat zo gemakkelijk zou krijgen, na een periode van nog veel borstvoedingen, ook s'nachts.
Nu drinkt hij s'morgens vroeg en s' avonds enkel nog twee keer (voorlopig blijf ik nog afkolven op het werk).
Hij heeft ineens ook twee schone slaapstukken van 4 en 6 uur s' nachts (voor ons al heel goed), zo ziet ge uiteindelijk is alles slechts een 'fase'.
Alles gaat vanzelf, ook al ge 'niks' doet gaat een kind doorslapen, kruipen, lopen enz...
Het enige wat we nodig hebben is geduld.

Ik las deze week dit interessante artikel over het tijdsbesef van kinderen en besefte weer dat babies inderdaad niet op de klok kijken, in het 'nu' leven en een heel ander besef hebben van tijd. We kunnen er soms van leren. 
Ik ben nog altijd van mening dat wij ons de eerste maanden moeten aanpassen aan kinderen en niet de kinderen aan ons, al weet ik uit mijn werkervaring dat voor heel wat ouders dit niet zo is...een baby moet vaak heel snel in een strak tijdschema passen en ouders willen zo snel mogelijk een leven van ervoor weer terug. Een baby moet dan ergens passen binnen het drukke leven dat mensen hebben en men verwacht dan pasklare antwoorden voor bijvoorbeeld slaapproblemen, en dat terwijl ' het loslaten'  en geduld hebben soms nog het beste resultaat heeft.
Ik denk altijd maar 'wat is een half jaarke minder slapen in uw leven' of  'een tijdje minder hobbies of tijd voor u zelf'. Dat is allemaal maar tijdelijk.

Het zijn ook drukke tijden voor ons, eind november zijn we eigenaar van een nieuw huis en dus is hier heel wat te regelen (verzekeringen, energieleveranciers, notaris..) dozen inpakken, en dus ook minder blogberichten. Echt verhuizen doen we pas begin 2014 zodat we nog alle tijd hebben om nog in het huis te werken en in te richten.

Hieronder een posterke wat iedere ouder kan helpen:

19 opmerkingen:

 1. Superleuk! Wat groeit hij snel zeg! Btw, superleuk kleedje, waar heb je dat gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dat geen kleedje van King Louie? Leuke foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om dit even te lezen! Ik geef ook borstvoeding maar krijg van iedereen te horen dat er nu toch wel meer regelmaat moet inzitten... Het antwoord van neen ik geef bv op vraag begrijpen maar weinig mensen. Iedereen wil maar dat kindjes meedoen op het ritme van de ouders en ik word daar soms heel boos van. Blij dat er nog mensen zijn die het ritme van de kinderen respecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat inderdaad supersnel!
  grtjs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om dit te lezen. Het ritme van de kindjes respecteren is idd niet zo vanzelfsprekend voor veel mensen. Ik geef nu voor de 3de maal bv en de mensen snappen niet dat je op vraag eten geeft en niet op bepaalde uren. En ja dat is soms zwaar maar het is inderdaad maar een fase.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft toch een super mooi kereltje! En dank je voor de peptalk. Mijn dochtertje slaapt sinds twee maanden door. Maar omdat ze 's nachts zoveel tijd tussen laat, moet ik mijn wekker zetten om te kolven. Nu moeten is een groot woord, maar dan heb ik meteen ook een portie voor overdag. En des te rustiger ze 's nachts is, des te meer aandacht ze overdag vraagt... Ik pas me dan ook graag aan en denk dan tegelijk aan al het plezier dat we samen nog zullen beleven. En geloof me, het wordt er alleen maar leuker op!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had het geluk dat Axelle al vrij snel een behoorlijk ritme had ontwikkeld. En ze vooral snel door had dat er iets bestaat als nacht. Het is er ondertussen eentje die slaapt van 21a22u tot 8a9u. Maar hier hadden we de verborgen reflux en het is inderdaad een fase want nu bijna helemaal voorbij :) we zouden vooral af moeten van ons strakke Vlaamse tijdschema ;) oh ik vroeg hier eerder eens welke draagzak/doek ik best nog kon aanschaffen. Het is de mundaco geworden ;) heerlijk ding!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel ja Manduca? Veel plezier ermee. In begin goed oefenen op afstellen van de gespen maar dat went snel

   Verwijderen
 8. die poster is inderdaad geweldig! Victor is schoon bazeke :-) maar alles komt, wij laten het ook op ons afkomen en komt vanzelf wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind tijd voor mezelf nu veel moeilijker, mijn zoon is bijna 4 en dan heb je af en toe even tijd alleen nodig, veel meer dan toen hij een baby was, want dan heb je wel altijd dat kleine hummeltje bij je, maar die vragen nog veel minder mentale aandacht. Daarom heb ik volgende week 2 dagjes verlof, dat mag af en toe eens hé?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amaai nog niet zeker weten, ik heb gisteren ook voor de eerste keer een vrije dag gehad en hem toch naar de onthaalmoeder gebracht, kon ik eindelijk nog eens kleren en sintcadootjes kopen enz,, kan goed doen!

   Verwijderen
 10. Mooie foto's van jullie! En wauw 7 maanden alweer! Fijn weekend voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat artikel over tijdsbesef van kinderen heeft me deze week al vaak doen 'stilstaan'.

  BeantwoordenVerwijderen