vrijdag 23 mei 2014

Vrolijk haakwerk

Ik maakte een eerste babymaaksel, een zacht grannystreep dekentje. 
Na twee pogingen om een dekentje met allemaal ' vasten' te maken, startte ik met dit project wat een stuk gemakkelijker gaat en dus meer moed geeft als beginnende haakster. 
Ik leerde de steken via het haakboekje dat bij de Flow DIY boek zat en met enkele Youtube filmpjes.Op een weekje haken (elke avond tweetal uurtjes) was het dekentje klaar, het gaat goed supersnel, die strepen gemaakt van stokjes. Ik volgde dit patroon.
Doordat er 'gaten' inzitten voelt het ook veel zachter en luchtiger aan dan allemaal vaste steken. Ik gebruikte zachte acrylwol van Veritas, Wibra en Zeeman in willekeurige volgorde. Het dekentje is niet perfect, maar ik ben er wel blij mee en hopelijk de nieuwe baby ook! Hier en daar vergat ik al eens een stokje, maar ik denk niet dat de baby daar een probleem mee gaat hebben. 
 We zitten in week 19 van de zwangerschap en na enkele weken heel moe en ziek zijn (3 keelontstekingen gehad) lijkt het nu toch de goede kant op te gaan.
Viktor is al bijna 14 maanden en leert elke dag nieuwe dingen bij. Superschattig zo een mini peuter, zingen, heel veel knuffelen, veel rondstappen, op de grond gaan liggen als hij zijn zin niet krijgt enz...
  
 week 19
eerste keer buiten in bad
peuter in plaats van baby
Ik kocht een tijdje geleden ook een leuk grannysquare deken bij Happy in red, een grijs dekentje met gekleurde bloemen. Ik ging er toen nog vanuit dat ik toch nooit zelf zou kunnen haken. Mooie dingen verkoopt ze in haar webwinkel.

Ik haakte gisteren ook nog een vlaggenslingertje, uit het Haakboekje van 101 Woonideeën.

24 opmerkingen:

 1. Supermooi dekentje.. ik zie die verkeerde steken niet hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woooooooooooooooooow! Super onder de indruk van je eigen gehaakte dekentje. Ik heb het haken ook gewoon geleerd met een bieb-boek en youtube hoor. Dan komt het blijkbaar goed. Lieve woorden over mijn dekentje, dankjewel. Hoop dat jullie er straks heerlijk onder kunnen wegknuffelen :-)
  Fijn weekend gewenst!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi en nog proficiat!
  Wat denk ik met een beetje heimwee terug op die fijne tijd. Eentje om mee te spelen en eentje op komst.
  Toch ook niet vergeten te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepie! Week 19.... mooi buikje ... enne... haha, toch van haak-strategie veranderd ;-) 't is heeeel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gemaakt! Viktor groeit nogal. Mooi kleedje ook, dat met die bolletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik waagde mij nog nooit aan haken... Maar als ik dit zie...wat een prachtig resultaat! Op een weekje werk je zoiets af? Echt schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd!!!! Eerst en vooral voor het komende kleintje! Ik ben hier even niet meer komen kijken en was dus verrast om jou weer zwanger te zien! Leuk!!!
  En wat is je zoontje al een flinke kerel aan het worden!
  En dan supergefeliciteerd met je babydeken! Wat heb je dat mooi gemaakt terwijl je intussen eigenlijk nog "leerde" haken! Je mag er superfier op zijn! Heb je de vlaggetjes ook gehaakt? Pas maar op want haken is echt een verslaving! Maar wel een plezante!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. merci! het haken gaat sneller en sneller, ik leer ook wel snel iets nieuws :)

   Verwijderen
 8. Tof dekentje, let maar op voor je het weet ben je haakverslaafd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi en wat ziet je buikje er mooi uit, doet mij heimwee krijgen naar mijn zwangerschappen! Geniet ervan, klinkt cliché hé, maar het is zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met liefde gemaakt (en als je eenmaal begint is er geen stoppen meer aan, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi dekentje! De kleurtjes gaan allemaal mooi samen! Dat vind ik zelf vaak het moeilijkst bij het haken van een dekentje, de kleurencombinatie. Niet dat ik vaak haak zenne.. :-) ik zou daar binnenkort eens terug mee moeten beginnen. Ik heb al heel veel granny squares die ik eigenlijk enkel nog aan elkaar moet zetten. Ik en afwerken... geen goede combinatie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supermooie deken! Die felle kleuren zijn echt geslaagd. Misschien is dat wel de reden dat mijn wit deken onafgewerkt op de kast ligt... Kleur geeft moed? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel mooi dekentje! kneem me altijd voor er aan te beginnen, misschien lukt het me wel met dit patroon :-)
  Hier ook zo'n peutertje rondlopen, leuk he!
  xxx
  veronkiedw.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh zo'n leuk dekentje! Wel straf voor een van je eerste projectjes! Waar heb jij die Flow DIY vandaan? Ik ben al in heel veel krantenwinkels gaan kijken, maar zelfs in de IMS hebben ze het niet.
  Groetjes,
  Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi deken! En begin dan nu maar aan het girafke, hè ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hey Tiene,

  Heel knap dekentje, de kleuren zijn zeker en vast geslaagd!
  Creatieve groetjes het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hej! Kan je misschien onthullen hoe je die rand errond gehaakt hebt? Ik ben bijna klaar en aangezien het mijn eerste projectje is weet ik echt nog niets van afwerking...bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://happyinred.blogspot.be/2012/02/granny-stripe-edging-tutorial.html

   Verwijderen