zondag 29 juni 2014

Mozesmandje

Ik zag op enkele blogs en Pinterest van die mooie Mozesmandjes passeren.  Zo een lief rieten draagwiegje om de baby in te leggen, dat wou ik ook wel hebben. Dus deed ik een oproepje op Facebook en snel kreeg ik reactie om er eentje over te nemen, een leuk mandje van 36 jaar oud. Netjes bewaard en proper gemaakt door een lieve oma van 4 kleinkinderen.

Handig lijkt me dat zo een mandje dat je s' nachts langs het bed kan zetten, voor als de baby eens niet in het groot bed slaapt :)  of om mee te nemen naar de living, badkamer, keuken...Bij Viktor gebruikten we de eerste weken de draagmand van de koets, maar dit is nog wel leuker vind ik.
Er zit een vichyruit stofje rond, misschien dat ik dit in de moederschapsrust nog aanpas naar iets kleurrijker (Petit Panstofje), al vind ik het zo ook wel iets hebben, met dat kanten randje vanboven.
  
Viktor moest het toch even checken
 
 
  Benieuwd hoe hij gaat reageren als er baby in ligt! 
Zijn enig-kind-leventje is van korte duur...nog 3,5 maanden.
   
 
  even uitproberen
  en goedgekeurd!

Ik vermoed hier toch al de eerste tekenen van nestdrang...

10 opmerkingen:

 1. Leuk toch, die nestdrang!
  grtjs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een erg mooi mandje Tiene. En lijkt me inderdaad handig in het begin, maar blijft het goed staan eens de baby wat beweeglijker wordt. Wij gingen naar Frankrijk de draagwieg ook meenemen, maar dit lijkt me handiger. Maar het zal toch de wieg van de koets worden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is enkel voor de eerste weken hoor, op 12 wk rolde viktor en toen sliep hij in een groot bed

   Verwijderen
 3. Supermooi! Als je het draagt van de ene ruimte naar de andere: zeker vasthouden vanonder! De riempjes van zo'n mandje durven het al eens begeven en dat wil je écht niet meemaken!!
  Ik kijk trouwens heel hard uit naar je reisverslag ;) Wij willen ooit graag met de kindjes naar Zweden!
  Veel plezier trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een stevig mandnpje, alles zit goed vast en, ik maak kleine babies

   Verwijderen
 4. Te lief! (Viktor ook trouwens, zoals hij er in zit)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi en handig. Mijn kindjes sliepen als kleine baby regelmatig in zo'n reiswiegje, hetzelfde waar ik als baby in sliep. Wij hebben er veel plezier aan gehad en dat wens ik jou alvast ook toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo lief dat mandje. Gaat heel anders zijn met 2 kindjes. Voor jullie, voor Viktor. Maar net zoals bij Viktor kan je je na dag 1 al niet meer voorstellen dat het ooit anders was… Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannende tijd! Enne.. super fijn zo'n mandje. Wij hadden hem ook naast bed staan bij de jongste. Ik bekleedde hem ook met Petit Pan-stofjes. Helaas maken wij grote babies ;-) en duurde die 'mand-periode' maar kort...

  BeantwoordenVerwijderen