woensdag 1 oktober 2014

Herfst omslagdoek

Ik maakte een herfstige kleurige omslagdoek/sjaal voor mezelf. 
Het is eigenlijk gewoon een groot half vierkant van granny strepen (te beginnen vanuit een halve magic ring, steeds clusters van 3 stokjes haken met ertussen een losse en op de punt twee lossen).
 Als randje maakte ik boogjes van drie lossen met een vaste ertussen. 
Ik gebruikte hiervoor katoenen bolletjes van de Wibra, ze hebben er momenteel mooie kleuren en zo kost zo een sjaal nog geen 5 euro. Ik bestelde nog steeds geen kwaliteitswol, omdat ik mezelf nog als een beginner zie en ik pas beter garen wil bestellen als ik uit de oefenfase ben. Tips zijn steeds welkom.

Het gaat er misschien een beetje over, zo een granny sjaal maar hij kan ook wel dienen om een kleine baby in te wikkelen binnenkort. Het plan was eerst om zo'n poncho te maken (aangezien een jas nu niet meer past) maar dat plan schoof ik toch maar aan de kant, is toch wat te 'zokkig' voor mij.
Het was in ieder geval weer een leuk moederschapsrustprojectje!

 
 Happy crochet op een hoopje!

 
In de 38 ste zwangerschapsweek

Ik haalde twee leuke haakboeken in huis:
Haken en kleur ( van deze en deze blogster) met leuke projecten voor in huis. Ze hebben ondertussen al een tweede boek uit met thema 'Feest'.
 * Ponnekeblom haakt 2, supermooie haakwerkjes voor baby's en kinderen.
Je kan vele werkbeschrijvingen vinden op blogs maar toch heb ik graag eens een nieuw boek in de kast.

 nog wat Flow leesvoer, voor de slapeloze nachten:  met leuke extra's deze keer

Viktor, mijn lief beerke werd 18 maanden gisteren!

Doopsuiker is klaar (ik kreeg het idee om 60 stuks ervan zelf te haken, het was heel karwei!), babywasjes zijn gedaan en de enveloppen voor de geboortekaartje zijn geschreven, nu is het dus gewoon afwachten...

18 opmerkingen:

 1. Mooie sjaal, zal zeker van pas komen. Succes de komende weken !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi! Geniet van het aftellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige sjaal! Ik ben ook begonnen met een granny square deken, maar na 1 square vond ik dat toch moeilijk en heb sindsdien niet meer verder gedaan. Toch nog eens herbeginnen.

  En hoé zalig zijn die laatste weken, als alles af is en je alleen nog maar moet wachten tot het baby'tje beslist te komen? Ik heb al heimwee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo vrolijk en kleurrijk allemaal! Ik vind jou trouwens wel helemaal een echte haakster! Geniet van deze mooie laatste weken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, ik heb in de laatste weken van mijn zwangerschap leren haken, zodat ik wat te doen had tijdens de vele rustmomenten. Erg mooie doek en inderdaad multi-functioneel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoera voor de sjaal! En hoera voor jou want nu ben je 'ver genoeg' om thuis te bevallen :-) Ik kijk al uit naar je verhaal! Een mooie bevalling toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En maar genieten van die heerlijke zonnestralen! Victor is een schattig bazeke. Succes de komende periode, koester en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beginner? Jawadedadde... ik ben onder de indruk en sta in de rij voor zo een sjaal: waw...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moh, als ik kijk naar al jouw moois dan vind ik je al lang geen beginner meer hoor! Verwen u maar eens in de Veritas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, prachtige dekentjes! Dat noem ik alvast geen beginnerskunsten meer! Heb je voor deze projecten katoen of lycra genomen? Succes alvast met de bevalling, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sjaal, zeker zo op een stapeltje. Het lijkt me dat je geen beginner meer bent hoor! Succes met afwachten...
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. idd mooie kleurtjes voor die sjaal! Ik gebruik ook vaak Wibra of Zeemanwol. Ik vind het anders te duur worden om er grote sjaals ofzo mee te haken. Na een winter zijn ze het hier toch beu en eigenlijk zien ze er dan nog steeds ok uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat knap!!! Ik wens je nog veel momenten om te genieten en een voorspoedige bevalling!!! Daarna moet je eens haken met Phildar wol...dat is pas een zaligheid...ik werk niet meer met die goedkope omdat ik die zaligheid dan mis :)) en Phildar is bijlange niet zo duur als Lana Grossa dus je kan dan echt eens iets uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb jij dat weer prachtig gemaakt! En je bent zooooooo mooi zwanger! Geniet er nog van x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, ik had helemaal niet door dat jij ook haakte :)
  Waar vind je de tijd met een kindje? Ik word er soms wat slechtgezind van dat ik er niet toe kom om gewoon iets af te werken. Supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai, als jij een beginner bent! :-)
  Ik vraag me af hoe lang je doet over bv een granny dekentje of zo'n sjaal. Misschien werk ik met een te kleine naald of te dunne draad maar bij mij duurt het echt lang eer ik iets van redelijke grootte heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super knap!!

  Groetjes,
  Stefanie

  cutedutch.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen