dinsdag 9 juni 2015

Dagje Arnhem en de Ouders Natuurlijk Beurs

Afgelopen weekend gingen ik, mijn moeder en baby Stella op weekend naar Arnhem. Op het programma stond een dagje shoppen in Arnhem en een bezoek aan 'Ouders Natuurlijk Beurs' op zaterdag. Een vrouwenweekend dus. Ik kan Arnhem aanraden, het heeft een leuk centrum om te bezoeken.

We logeerde vrijdag een nachtje in het Golden Tulip Hotel Arnhem-Doorwerth, waar de beurs ook zou doorgaan op zaterdag. Het hotel is zeker de moeite om eens te bezoeken, gelegen in een groene omgeving (met een binnen- en buitenzwembad) en héél lekker eten (veel bio en fairtrade).

Arnhem zelf heeft een gezellig centrum met leuke winkels zoals Dille en Kamille, Flying Tiger, de Bijenkorf enz.. maar we gingen een klein straatje in en kwamen zo toevallig in  de 'Zeven straatjes' (Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat) terecht. Hier zitten heel wat leuke koffiezaakjes en kleine winkeltjes bij elkaar, met allemaal originele hebbedingen. Een uniek stukje historisch Arnhem met niet-doorsnee winkels dus.
Hier enkele leuke winkeltjes :
We bezochten 'Van mij' (Kerkstraat 1) waar ik leuke postkaartjes en een retro vogelfluitje kocht.
 Zo kwamen we ook bij Bos & Heij (Kerkstraat 36) een superleuk winkeltje waar ik al eens eerder van hoorde maar dat ik nooit zelf bezocht. Ik vond er een leuke gehaakte wortel rammelaar voor Stella.
Ook de moeite is Dutch things and more (Bentinckstraat 55) met spullen uit Nederland en Loft (Weverstraat 39 met leuke interieurspullen en kleding.
 
s' Avonds aten we in het hotel, wat trouwens overheerlijk was. Er waren heel wat vegetarische gerechten die de moeite waren. Het is een super (kind)vriendelijk hotel, kinderen tot 11 jaar logeren en eten er gratis.

De Ouders Natuurlijk Beurs vond ik ook heel leuk om eens te bezoeken. 
Op deze beurs kan je informatie vinden over natuurlijk ouderschap ( borstvoeding, samen slapen, rapleymethode, haptonomie, natuurlijk bevallen, babydragen,...) maar ook over gezonde voeding, communicatie met kinderen en duurzaam speelgoed. Met het mooie weer was het zalig om er rond te slenteren. Er waren heel wat interessante lezingen. Ik ging naar eentje over het koesteren van baby's, waarom het belangrijk is meteen te reageren als een baby weent voor de hechting en de ontwikkeling van de hersenen en eentje over hooggevoelige kinderen. Het was te mooi meer om langer binnen te zitten die dag.

Er waren heel wat fijne kraampjes met supermooie draagdoeken, stoffen luiers, ecologisch speelgoed, kinderkleding enz. Ik kocht twee strikmutsjes van Duns Sweden bij ' GOED!van toen'.
Bij Hugs and Things vond ik een leuke siliconen en houten bijtketting die je kan vastmaken aan de draagzak, als Stella op de rug zit vindt ze het fijn om er op te knabbelen (met haar 1 tandje). Ze verkopen ook heel mooie kettingen voor mama's waar de baby mee kan spelen tijdens het voeden.

Aan de tent van Kiind kocht ik het boek 'Opvoeders en huttenbouwers', een super mooi magazine-boek boordevol leuke artikels en mooie foto's..écht iets voor mij want ik ben een grote fan van Kiind! 

Op het terrein waren leuke eettentjes, kinderanimatie, zitbanken in de schaduw..kortom een leuke beurs! Stella zat voor het eerst in de 'buggy' en dat vond ze gezellig, fijn slapen tussendoor en rondkijken. Ze is al 33 weken en begint zich recht te trekken tot staan, sluipt heel snel rond maar speelt ook graag rechtop zittend.
met haar nieuwe bijtketting
eerste keer op hotel
veel draagdoeken en draagzakken die dag!
leuk zwembad
ze wordt groot!
klein kabouterke
 
Ik zit weer wat te haken, een  granny stripe dekentje voor op onze zitbank op het terras voor koudere zomeravonden..aan naaien kom ik maar niet toe..
Misschien ooit weer, als de baby meer slaapt s' nachts en ik energie heb om s' avonds nog wat te naaien.

6 opmerkingen:

 1. Zag er een leuk uitje uit!
  En wat wordt die Stella groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat een leuk "girls out-weekend"!! :)
  mag ik vragen met welk garen je het dekentje gaat maken, katoen of acryl?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik acryl garen, Bravo van Schachenmayr, waardoor het wasbaar is in de machine

   Verwijderen
 3. Oooh heeft stella al een tandje !!!! Leuke uitstap... in Arnhem ben ik nog nooit geweest....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, wat is ze al groot!! Dat boek van kiind kocht ik bij hun crowdfundingcampagne, omdat ik het zo'n goed tijdschrift vind. Via jou ondekt, geloof ik, waarvoor dank! Ik kreeg van Aaron zijn meter (uit Australie) twee jaar geleden zo'n bijtketting voor mijzelf om te dragen, en nog steeds een succes :-). Annabel heeft ook al 2 tandjes.

  BeantwoordenVerwijderen