zondag 12 februari 2012

Pastilla met Kip

Wie graag eens een Marokkaanse Pastilla wilt maken, kan mijn receptje eens proberen. Ik maakte het voor de eerste keer vandaag maar het lukte goed en was heel lekker. Je kan ook bladerdeeg gebruiken ipv filodeeg, dat is minder werk maar in Marokko maken ze het op deze manier.
Saffraan en Râs al hânout-kruiden vind je ook in de Marokkaanse winkel. Verse koriander verving ik door peterselie omdat ik daar niet zo een fan van ben.

-8 vellen Filodeeg (of brickdeeg) verkrijgbaar bij Marokkaanse winkel
-4 kipfilets
-3 uien, fijngehakt
-enkele saffraan draadjes weken in wat water
-bosje gehakte bladpeterselie
-1 lepel kaneel
-1 lepel Râs al hânout (Marokkaanse kruidenmengeling)
-Peper en zout
-een scheutje olijfolie
-150 g amandelen : geroosterd in wat suiker en boter en fijngehakken
-2 eigelen
-gesmolten boter
-poedersuiker en kaneel voor de garnering
-Een bakvorm van 20cm

Fruit de gehakte uien in een beetje olijfolie, voeg de kipfilets in kleine blokjes toe, voeg de gehakte peterselie toe, kruiden met zout en peper, Râs al hânout en saffraan. Laten inkoken met beetje water.

Rooster de amandelen en in een pan gedurende 5 minuten op laag vuur (beetje suiker en boter toevoegen). Laat ze afkoelen en maal ze fijn.

Neem 1 filodeeg en bestrijk met gesmolten boter en eigeel. Maak zo 4 lagen als bodem in de bakvorm.
Leg de (afgekoelde) vulling in de bakvorm en bestrooi met de gehakte amandelen . Eindig met opnieuws 4 lagen filodeeg.

Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende 15-20 minuten.
Zodra de pastilla uit de oven komen, versieren met poedersuiker, kaneel (en de resterende gemalen amandel).



2 opmerkingen: