vrijdag 1 mei 2015

Lotta en Janneke

Janne en Lotta, twee schone meisjesnamen
die hier tijdens de eerste zwangerschap lang bovenaan het lijstje stonden.
Dat werd een zoon toen en dit kind werd een Stella...dus werden die namen opgeborgen.

Ik maakte een Janneke kleedje volgens dit geweldige patroon van Mieke. Zo leuk dat ze het gratis deelt op haar blog.Ik heb nog niet veel ervaring met kledingpatronen en kleedjes maken maar ik moet zeggen, dit is een succes voor een beginner. Plooitjes maken, paspel, knopenpat.. alles staat stap voor stap uitgelegd en kan dus niet mislukken. Ik heb dat nodig, af en toe een succesverhaal, om moed te hebben om verder te gaan.

Ik gebruikte een stofje van Cloud9 Fabrics (Tsuru collectie) en gele kamsnaps en paspel, alleen is de maat 9-12 maanden natuurlijk veel te groot voor tengere Stella van 6,5 maanden. Ik weet eigenlijk niet waarom ik zo een grote maat maakte, bang dat 6 maanden te kort zou zijn met haar lange benen? Nu ja, dan gaat het even in de kast tot de zomer.
 
  Dan de Lottarok, een prachtig patroon van Compagnie M.
Ik had echter al een beetje een vermoeden dat ik niet zou staan met het model van die rok. Toch waagde ik het erop en jammer genoeg was het maken ervan geen succesverhaal. 
Mijn eerste blinde rits en zakjes gingen goed maar het fronsen liep niet zo vlot als verwacht. De tailleband vanboven zou 'plat' moeten zijn maar fronste hier mee met het stikken. Nu die dingen zie je enkel als je er van heel dichtbij gaat kijken zou je zeggen? Inderdaad, maar de rok staat me absoluut niet. Ik zie er gerust 10 kg zwaarder uit en dat is wat je net niet wil als je 6 maanden geleden beviel en nog niet de tijd en energie vond om aan sport te doen.

Misschien geef ik het patroon nog een tweede kans, de bedoeling was dat de rok in de taille viel maar de tailleband is nu toch wat te los en de rok zakt wat lager, daardoor noemt mijn lief het een 'foute jaren 90 rok'. Het ziet er thans zo schoon uit, zucht. Aan het patroon ligt het niet want alles wordt netjes met foto's uitgelegd en de Lottarokjes die ik al zag passeren zagen er prachtig uit. Ik denk dat de miniversie Stella ook leuk zou staan dus ik ga zeker nog patronen kopen van haar.
Het stofje is er een van Art Gallery Fabrics (Indian Summer collectie) en de knoopjes zijn vintage. Misschien kan ik er nog iemand anders blij mee maken? ( iemand met geen postbabyvet)
  
     Ik kijk al uit naar de nieuwe patronen van Compagnie M want ze zijn super goed uitgelegd met foto's. Een A-lijn is misschien een beter idee voor mij.

Stella is nu 28 weken, ze ging deze week al een halve dag wennen bij de onthaalmoeder waar ze vanaf volgende week samen met Viktor naartoe gaat. Volgende week start ik terug met (halftijds) werken na een half jaar thuis te zijn. Stella sluipt/kruipt sinds deze week,  eet vanaf het begin porties groenten even groot als haar broer van twee jaar. Ze wil echt vooruit in het leven..en voor mij is er weer een nieuw tijdperk aangebroken.
 
 
 snode plannen bedisselen met haar broer
Happiness: Stella 27 weken Viktor 25 maanden

24 opmerkingen:

  1. oh, moest die rok mij passen wil ik wel ruilen/ overkopen...
    maar ik vrees er voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een zalige foto's van je olijke duo!
    Ik ben dikke fan van de Jannekejurk, jammer genoeg kwam ze pas uit (patroon) toen Louise al uit de maatjes was :(
    En om Arvid in een Janneke te steken, nou, zo modern ben ik nu ook weer niet :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amai, de naaimachines zijn weer goed in gang geschoten precies!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie Janneke heb je gemaakt, zeg. Dat stofje <3! Ik heb het patroon ook al geplakt en uitgeknipt klaarliggen, nu nog eraan beginnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke kledij gemaakt, jammer van het rokje!
    <3 de fotootjes van broer en zusje...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel mooi 'Janneke', ik heb die stof ook in huis en het patroon staat ook hoog op de to do-list.
    Ik maakte voor kerst een Lotta voor mezelf en de rok is intussen ook enkele maten te groot en niet zo flatterend. Jammer van het werk dat er in stak! Ik maak de Lotta zeker nog eens opnieuw als mijn gewicht wat stabieler is ;-)
    Veel naaiplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ken dat van die rok: ik zie overal supermooie versies voorbij komen, maar weet nu al dat het een rok is die mij niet echt gaat flatteren... Maar ben er zeker van dat je weer vanalles hebt bijgeleerd op naaivlak met het maken van deze rok! Succes volgende week! Wel fijn dat Stella t goed doet nu, dan kan je met een geruster hart gaan werken. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stella doet het 'goed, maar de nachten blijven een mysterie hoor, vanaf middernacht tot de ochtend onrust en wenen, kijken wat dat geeft de komende weken

      Verwijderen
    2. Oh, ik ging schrijven: ik hoop dat de nachten al wat beter gaan, maar niet dus. Evengoed wel aan je naaimachine geraakt, chapeau! Echt een prachtig kleedje, en ja, de rok, zoals Nowelja al zegt, je hebt ongetwijfeld weer bijgeleerd. En die laatste foto's zijn echt schitterend, happiness indeed! Heel veel succes binnenkort, voor Stella en voor jou. Ik zag er erg tegenop om terug te gaan werken, maar uiteindelijke viel dat reuze mee. wel druk uiteraard, maar dat overleef je dus wel.

      Verwijderen
  8. Dat jurkje is zo mooi!
    Ik naai ook veel liever voor de kindjes dan voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. mooi gemaakt! succes met de herstart op je werk trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind dat ook een heel schone rok... bij anderen. Hier ook een A-lijn-lijf jong.
    Stofje voor Stella haar kleedje is ook prachtig. Hier een zoon en ik kocht het patroon van de Charles-pants. Patroon al uitgetekend, volgende stap is de stof knippen: spannend! :-) En prachtige kindjes heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier helaas ook nog postbabyvet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooi jurkje en rok heb je genaaid! Geweldig! En zulke mooie stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Super jurkje ...leuk stofje zeg ....ook tof rokje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Super mooie stof, die rok die je maakte :-) Erg jammer dat hij je niet past...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo'n mooi jurkje!
    En knappe rok!
    Zo ver reiken mijn naaiprestaties nog niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer van dr rok want het ziet er heel erg mooi uit, mooie stof ook. En het kleine jurkje is ook mooi. Ik maakte het ook al eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zo'n dotjes die twee! Ik zit te wachten tot ons freggeltje uit mijn buik wil springen, hopelijk komt hij/zij ook zo goed overeen met ons mormeltje van 2,5!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat janneke is echt prachtig!! Super patroon, maar met jouw stofje, heel knap. Die lotta ziet er ook mooi uit, maar ik heb zelf ook wat schrik van het model en begrijp dus wel wat je bedoeld...

    BeantwoordenVerwijderen