vrijdag 19 juni 2015

Tips voor Amsterdam?

Begin augustus gaan we een  paar dagen naar Amsterdam, de stad waar ik al lang naartoe wil maar nog nooit heen ging. We gaan alleen deze keer, ons eerste uitstap sinds Viktor zijn geboorte zonder kinderen. Stella zal 9,5 maanden zijn dus toch nog wel klein om achter te laten...( en te zorgen dat de borstvoeding niet stil valt). Ik boekte die vakantie in januari en toen dacht ik, tegen de zomer is ze toch al groot en als het dan zo ver is lijkt ze toch nog klein. Natuurlijk is het ook wel eens leuk om alleen te gaan, ge kunt al eens een wijntje drinken en op uw gemak iets eten, slapen(!) en zelfs naar de wc (!!) gaan zonder achtervolgingen.

Wie heeft er leuke tips (originele winkeltjes, plaatsen, eten, koffie enz), want  de tips van bloggers zijn altijd de leukste!

Volgende week gaan we weer een weekje kamperen, we huren een Canadese tent op een Indigo Camping in Sarlat (Dordogne) samen mét de kinderen. We deden dat al eens eerder in 2010, toen we nog wild, zorgeloos en vol energie waren . Toen Viktor vijf maanden oud was, kampeerden we ook op zo een groene camping. Ik vraag me af hoe het  dit jaar gaat gaan met onze twee jarige kleuter en 8 maanden oude baby die kruipt, staat en hopelijk tegen dan niet stapt. 
Indigo Campings zijn wel super groen en kindvriendelijk, met babybedjes, kinderstoelen en een frigo in de tent (glamping dus).

Fijne vakantie voor jullie!
En nu hopen dat Stella de camping niet bijeen tiert  (veel tanden in de maak) en even flink is als Vik was op zijn eerste vakantie :)

12 opmerkingen:

  1. om te beginnen: ik vind de Dordogne, zeker de streek van Sarlat, zo ongeveer de mooiste van heel frankrijk, dat gaat gewoon ongelooflijk hard genieten zijn !!! en Amsterdam...echte tips heb ik niet zenne, maar die buurt van de 9 straatjes is echt echt heel tof, het Anne Frankhuis is pakkend en verschrikkelijk, maar toch de moeite (op voorhand boeken!) musea hebben wij verder niet gedaan, maar ik zag achteraf dat er een woonbootmuseum was, zou ik wel graag eens gezien hebben, ook de rosse buurt vond ik heel gezellig en niet degoutant "ros" amsterdam is zo gezellig om door te wandelen...kei toffe stad! echt waar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Albert Kuypmarkt! In de straat waar die plaatsvindt zit ook de Boerenbonthal, met heel veel leuke stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amsterdam is echt super als je het ons vraagt! Wij waren er vorige zomer en ik bundelde onze toppertjes op mijn blog. Het lukt me niet om een linkje te zetten, maar kijk maar eens naar mijn blogberichtje van 19/9/14! Geniet maar met volle teugen van jullie tripje! Lieve groet, V.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De grote bib, met de Krullevaar van Pluk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik woon halftijds in Amsterdam, dus ik heb wel een lijstje. :-)
    - Albert Cuypt (Boerenbonthal voor stof en Jan de grote Kleinvakman voor fournituren).
    - De Noordermarkt op zaterdagochtend en maandagochtend, en dan vooral voor het outlet-kraam van King Louie.
    - Noorderlicht. Hartje voor Noorderlicht. Je neemt de -gratis- pont (alleen dat al is fijn) naar de NDSM-werf. Dat is de meest linkse pont. En dan stap je naar Noorderlicht, alwaar het superfijn vertoeven is. Lekkere drankjes, borrelhapjes en eten.
    - De Haarlemmerdijk/Haarlemmerstraat. Fijne straat met veel snuisterwinkeltjes.
    - A. Boeken (stoffenwinkel) in de Oude Hoogstraat.
    - De Hallen. Een grote overdekte food-market. 'Hippe' plek, maar wel eens fijn om te bezoeken.
    - Café De Jaren! Fijn vertoeven, en met een geweldig terras.
    En verder: ik denk nog eens goed na. Je hoort het wel. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor de tips, hoe doe je dat halftijds in amsterdam wonen??

      Verwijderen
  6. Ik sluit me helemaal aan bij het bovenstaande lijstje en kan daar nog aan toevoegen:
    - Utrechtsestraat, gezellig veel leuke kleine winkeltjes,
    -Vondelpark
    - Rijksmuseum, van Gogh en Stedelijk allemaal rond het Museum plein. Meer toerisme...maar wel erg mooi
    Veel te veel natuurlijk allemaal! Maar geniet ervan, het is een heerlijke stad

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De Latei om koffie te drinken en te lunchen, zit op de Zeedijk 143, vlakbij de Nieuwmarkt vind ik echt een aanrader. Verder is de haarlemmerdijk/haarlemmerstraat wel echt de moeite waard mocht je willen winkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij gingen vorig jaar ook shoppen in Amsterdam. Kijk maar op mijn blog Lili en spinsels (label: amsterdam). Echte hoogtepunten waren: de negen straatjes (veel vintage + king louie store en WTG store), de taart van m'n tante (dichtbij albert kuypmarkt) en op maandag de markt in de Westerstraat (met king louie sampleverkoop). Als je meer wil weten, kan ik je onze hele planning van toen doormailen. Geef maar een seintje...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. https://soupenzo.nl/ voor de snelle lunch

    BeantwoordenVerwijderen
  10. de kinderfeestwinkel en " het is liefde" aan de albert kuyp !

    BeantwoordenVerwijderen