dinsdag 7 juli 2015

Kamperen Dordogne 2015

Een hoopje foto's van onze kampeervakantie met baby en bijna-kleuter aan de Dordogne in Frankrijk (Sarlat), een mooie vakantie maar ├ęcht uitgerust zijn we er niet van. 
De hittegolf (38°C) zorgde ervoor dat de kinderen overdag niet wilden slapen in de tent en kinderen die moe zijn, zijn natuurlijk ook vermoeiender. Toch blijft het een aanrader, die Toile et Bois huurtenten op een Indigo Camping, zeker in het laag seizoen is het heel betaalbaar. 
Stella sliep veel in de Quinny buggy aan de rand van het zwembad en Viktor plonste veel, vaak met kleren aan als bescherming tegen de hete zon. 
We namen het kleine babytentje weer mee, zodat Stella wat op haar gemak kon spelen zonder gestoord te worden, zo kon ze ook geen takjes of stenen opeten en hadden we even 'rust'. In tegenstelling tot haar broer, deed ze er geen dutjes in. Ze is niet zo een gemakkelijke slaper, daarvoor is ze veel te alert, altijd bang om iets te missen. 
Ze sliepen in de tent 'samen op de kamer', in de hoop dat dit er misschien ervoor zou zorgen dat Stella niet meer elke 2-3 uur zou wakker worden maar tevergeefs. Haar nachtelijke activiteit is nogal hardnekkig, al hoorde we soms dat haar broer haar kon troosten.
 We hebben geduld, veel geduld maar kijken uit naar de eerste nacht zonder geween. Overdag amuseert ze zich thans opperbest, die speciale Stella.
 
 
met kleine oogjes aan het ontbijt
 
 
het voordeel van laag seizoen: een leeg zwembad
 
dutjes in de buggy, voor draagdoeken was het veel te warm
 
 
geen vakantie zonder Flow
bbq
en toen had ze de Humo te pakken
 
Stella in haar kleine tentje
 
wegvluchten van de hitte in de campingreceptie
  
een emmer, een gieter en water, meer heeft een tweejarige niet nodig
pogingen tot 'stappen' aan de rand van het zwembad

6 opmerkingen:

 1. ziet er een hele leuke vakantie uit!
  De tent is echt heel echt sjiek :) (gaan we onthouden!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig snoetje heeft die Stella toch. Hopelijk beteren haar nachten snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik verlang ook. Zag er een heerlijke vakantie uit! Volgend jaar met eigen tent?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't ziet er thans een zalige vakantie uit! (en dat uitgerust zijn, dat kom volgens mij wel, binnen een jaar of 10 ofzo ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat ziet er een zalige vakantie uit. En dat slapen... tja, de aanhouder wint zeker? Maar momenteel is dat Stella dus, en niet jullie... ocharme...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voel met je mee. Wij hebben 3 jaar in de buurt van Sarlat vakantie gevierd met in het hoogseizoen 40 graden of hoger :-) Maar toch zijn dat de mooiste vakanties geweest! Prachtige omgeving! en verkoeling zoeken in de rivier als het echt te! warm werd (of even naar de supermarkt waar airco is ) Als je een jaartje verder bent wordt het al weer iets makkelijker met de kleintjes. Dit is gewoon een lastige leeftijd (dat vonden wij tenminste) . Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen