dinsdag 29 april 2014

Dreumes

 13 maanden oude dreumes
 
  
   
 
  
 
 
   
 
Na maanden van nachten met nog een nachtvoeding slaapt Viktor sinds hij 1 jaar is als een roos.
Pyjama en slaapzak aan, voeding in de zetel en bedje in én hij slaapt de klok rond!
zalig...

Baby twee doet het ook flink, bijna 16 weken ver en al super actief in de buik

22 opmerkingen:

 1. Hihi , ooooh super zeg !!
  Viktor heeft net als onze meisjes van die gekke wenkbrauwen als hij ze optrekt : er zitten een soort ´kuiltjes´ in ( foto 3 ) , zo schattig hé :-)
  Ik vind het een zalige leeftijd en daar heeft dat doorslapen zeker mee te maken ;-)
  En amai zeg , supersuperdikke proficiat met de tweede spruit in aantocht !
  Leuk leuk en zeker zo in het nieuwe huis :-)
  Grtjs,
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, wat een superfijn nieuws. Raar he, dat dat 'zomaar' ineens komt. Onvoorspelbaar, maar ineens slaapt hij door. Wat een schatje, met zijn teentjes. Ineens een grote meneer nu hij staat en stapt. En hoera voor baby twee! :-) Wat gaat dat snel zo'n 2e zwangerschap….

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja daar staat ge minder bij stil he, hopelijk krijg ik ook snel meer energie, anders was het toch maar een vermoeiende zwangerschap...

   Verwijderen
 3. Heerlijke foto's! Ik geniet mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar seg. Dat is bijna een peuter en wat een superfijn nieuws. Die nieuwe zwangerschap. Ik ben bijna klaar met de mijne ...zonder vroedvrouw deze keer want mijn lieve vroedvrouw was ermee gestopt en in de buurt was er niet meteen één. Maar enkel controles bij de gyn is toch helemaal anders hoor, vooral gevoelsmatig.

  Groetjes en fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo lief! sinds Lode hier kan stappen, is er niets meer veilig :-) alles kasten en hoekjes worden onderzocht.
  Geniet van alle twee!
  Groetjes
  http://veronkiedw.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een schattig mannetje! en zalig, hé, als ze dan toch plots doorslapen (hier ook zeer lang nachtvoedingen gehad)
  geniet maar met volle teugen van je nieuwe zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk, hé, als ze 'plots' doorslapen (hier ook zeer lang nachtvoedingen gehad)!
  geniet maar met volle teugen van je 2de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij was mijn energiepeil op week 17 weer helemaal op punt! Dus nog effe volhouden !!! En inderdaad, het bewust zwanger zijn verwatert bij een tweede of derde wel wat... hier beginnen de stampkes zachtjes in te zetten... nu wordt het menens !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh fijn, ik voel de baby ook al enkele weken, vorige keer op 16 weken en nu nog vroeger, is precies nooit weggeweest!

   Verwijderen
  2. Ik ben vandaag 16 weken zwanger van ons 3de kindje. De eerste 14 weken waren behoorlijk hels qua misselijkheid, overgeven en een energiepeil zwaar onder nul. Nu begint het eindelijk wat te beteren. Ik zat ook te hopen op al vroeger wat beweging te voelen, maar tot nu toch nog niets.

   Verwijderen
 9. Wat een schattig manneke toch, die Victor! Nog eens proficiat met je zwangerschap! Bedankt voor je tips ivm de borstvoeding! Ik ga dat flesje niet meer forceren en eens hij in de opvang zit moet hij maar weten hoeveel hij drinkt... of niet, en dan s'avonds inhalen. Soms vergeet ik het weer even, maar een baby weet beter dan de mama hoeveel hij wanneer moet eten. Nu hopen dat ze daar in de opvang wat mee mee gaan, met al hun vaste schema's daar. Welke hoeveelheid moedermelk gaf jij eigenlijk altijd mee naar de opvang in het begin? Ik vries nu porties in van 100 á 130 ml (op basis van die formule), maar heb geen idee hoeveel Emil eigenlijk drinkt. Nu ja, zal ook gewoon een beetje uitproberen zijn in het begin...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. 100 ml lijkt me fijn, geef altijd iets extra mee voor in de diepvries zodat ze dat evt kunnen gebruiken indien nodig, mijn onthaalmoeder gebruikte geen vaste schemas , gewoon op vraag, in begin veel kleine beetjes BV, op zes maanden oefenen met wat vaste voeidng maar nog veel melk gedronken en op 9 maanden geen melk meer nodig overdag;;; weet ge ivm met dat flesweigeren, als een kind een ganse nacht van 12 uur doorslaapt zonder voeding zegt iedereen Bravo! dus daarom maak ik me nooit zorgen als een kind eens een dag geen eten vraagt in de opvang en erna inhaalt, dat zijn geen 12 uur aan een stuk... dus kinderen kunnen wel een paar uur overbruggen... en meteen aanleggen als ge thuis komt en dan nog n paar keer tot hij gaat slapen, leuk! ik gebruikte tommy tippee fles, dat ging heel goed en ook wel een de calma speen van medela (loopt heel traag, moeten ze harder aan werken)

   Verwijderen
  4. Toen ik op gesprek ging bij de crèche zei de vrouw van het secretariaat dat ze het ritme van de baby volgen 'in de mate van het mogelijke' en toen ik zei dat Emil wellicht drie voedingen nodig heeft overdag zei ze 'oei, normaal zijn het hier maar twee voedingen en 's middags is het wel druk...'. Ik schoot al in een paniek, want het is wel duidelijk dat ze daar niet zo flexibel zijn. Ze had er ook nog nooit van gehoord dat vaste voeding in het begin nog gecombineeerd wordt met melkvoeding, terwijl ik dat wel wil. Spijtig genoeg liggen de opvangplaatsen hier in Antwerpen niet voor het rapen, dus we hebben geen keuze om te veranderen. Ik ben dus niet helemaal tevreden van mijn opvang, maar zolang er nergens anders plaats is, zitten we daar wat vast. Valt misschien allemaal nog wel mee. De verzorgsters zelf zagen er wel lief uit, dus we zullen wel zien. Ik zal met hen zelf eens praten over de borstvoeding. Ik heb idd ook de tommy tippees. De calma speen vindt Emil niet zo fijn, want hij weet niet wat hij daarmee moet doen... :-) maar bedankt, nu ga ik me toch al wat minder zorgen maken over zijn voedingen. :-)

   Verwijderen
  5. en onthaalmoeders? die hebben meestal minder kindjes en meer persoonlijke aanpak, ik ben wel tevreden bij ons, alles is bespreekbaar, dus probeer dat daar ook maar, ze moeten mss nog ervaring opbouwen met borstvoeding...viktor kon op zes maanden zijn flesje al zelf vasthouden :) dus hetw as geen extra werk om hem veel kleine voedingen te geven...ze mogen zeker geen grote porties vaste voeding gaan geven, beetje is genoeg, een kind verteert pas groenten enf ruit vanaf een jaar, dat merk je ook aan de pampers, ervoor komt het er gewoon terug uit, vanaf een jaar ziet het er in de pamper ineens anders uit, ik denk persoonlijk dat tussen 7 en 9m een goede leeftijd is om te starten met rapley, stukjes gestoomde groenten, in belgie starten we véél te vroeg... en voederen we ook nog eens megagrote porties gepureerd eten naar binnen, niet echt natuurlijk; Veel succes met de opvang, komt wel goed, zeker uw wensen bespreken!

   Verwijderen
 10. hij is wel braaf hoor en heel duidelijk wanneer hij moe is enz, heel voorspelbaar allemaal en als baby ook gemakkelijk, kon overal mee naartoe, sliep overal, in het gras, in de draagdoek enz

  BeantwoordenVerwijderen