zondag 6 april 2014

Tweedehandsbeurs

Tweedehandsbeurzen zijn mijn ding!
We gingen nog eens naar die van Genk, megagroot en druk maar wel de moeite vind ik.
Het speelgoed wordt hier in dozen gedaan en dan is het steeds weer 'nieuw' speelgoed als er dan zo een doos opengaat na een tijdje, wat hij beu is gaat naar de zolder en op termijn ook wel naar zo een beurs.
Viktor heeft al een hoop tweedehands speelgoed maar was wat uitgespeeld de laatste tijd, de boekjes kende hij al, de stapeltoren werd saai, knuffels werden genegeerd...

 Hij doet graag dingen ergens 'in en uit' en duwt al eens graag op een knopje en dus gooide ik mijn voornemen om geen plastiek speelgoed (met batterijen in) te kopen, overboord en bracht toch enkele van die dingen mee. Als het dan tweedehands is, is het toch een beetje een duurzamere gedachte, nieuw plastiek speelgoed zal ik niet snel kopen.
Ik vond, voor weinig geld, een stoffen bowlingset van Sesamstraat, een drumstelleke ( met geluiden weliswaar), een blokkenemmer (ook met geluiden), een vintage Fisher Price blokkenemmertje, een leuke groene krokodil, een blokkenpuzzel, een heleboel boekjes en kleertjes.
Viktor kan weer een hele tijd verder!
Al blijft buiten spelen, op de fiets meerijden en schommelen momenteel toch favoriet!
  
dingen in en uit de emmer doen, plezier!
 leuke krokodil
 een blokkenpuzzel met boekje
 drumstel is groot succes!
 bowling
 drummen   

 nieuwe vrienden
  leuk jasje gevonden
 meer info over de beurzen van de gezinsbond kan je hier vinden! Je kan er ook grotere dingen kopen zoals buggy's, autostoelen, eetstoelen enz

14 opmerkingen:

 1. Die blokkendoos van Fisher-Price, daar hebben mijn kinderen twintig jaar geleden veel mee gespeeld. Staat nu op zolder, te wachten op kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk speelgoed. Ik heb dit ook veel gedaan toen mijn dochter jonger was, maar nu moet ik eigenlijk de route andersom maken zoveel hier nu ligt ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ferme buit voor jouw schat! Veel plezier Vicje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey inderdaad leuke beurzen he!
  Zo'n blokken-emmertje heb ik ook, gevonden in de kringloopwinkel, ook wel succes hier!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke buit had je!
  Vooral die bowling set van Sesamstraat vind ik echt geweldig. :-)
  Zijn vestje is inderdaad super.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die kegelmannetjes van sesamstraat had ik ook nog zien staan. Nog even getwijfeld om ze toch mee te nemen, maar ik had al zoveel andere dingen. Best grappig om ze hier nu te zien verschijnen. Heb bij mijn kleine meid gemerkt dat ze rond deze leeftijd veel nood hebben aan nieuw speelgoed, zo leren ze snel veel nieuwe dingen bij. Vanaf het moment dat ze leren stappen mindert het dan precies, mijn dochtertje is nu 20 maanden en zij kan nu een hele dag bezig zijn met haar winkelkar in en uit te laden of legoblokken stapelen en dat dag na dag na dag. Veel speelplezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke spulletjes! Vooral die bowlingset is geweldig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schone buit! Die zingende koekjespot is hier ook zowat het enige op batterijen, maar ik heb de paarse versie... de jouwe is veel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Tiene, nu ga je me toch niet vertellen dat je de stoffenbeurs in de hal ernaast hebt overgeslagen? Was supertof stoffencircus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een super gave collectie aan tweedehands spullen! Heel leuk :) X Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een superleuke en grote vangst! Ik ga ook graag speelgoed zoeken op rommelmarkten, maar zoveel heb ik nog nooit in 1 keer bijeengeraapt! Jaloeoeoeoeoeoers! Veel plezier ermee!
  Ik heb net nog een pareltje uit mijn jeugd op zolder gevonden en ik kon het ook niet laten om het op mijn blog te zetten. Zo leuk, tweedehandsspeelgoed. Een mens wordt er dubbelblij van: pret én vriendelijker voor het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen