vrijdag 17 april 2015

6 maanden oud

Et voila, Stella is al 6 maanden oud. Begin mei begin ik terug met werken en de nachten zijn hier nog steeds gene vette, Stella slaapt nooit lang aan een stuk en vaak ondiep dus ze wordt regelmatig (zeer) luidkeels wakker en is dan wel getroost met een tut of borstvoeding...Na 6 maanden begint ik dat toch wel te voelen. Overdag is ze een heel vrolijk en actief kind.
Dus jammer genoeg geen blogposts met mooie creaties (met mijn nieuwe overlockmachine) hier. Een tweede kind is gemakkelijker zeggen ze dan maar bij ons is dat niet het geval. Viktor zat vaak in de draagdoek, at s'nachts ook wel vaak maar sliep ook meteen weer in... dus hier is een tweede kind serieus meer uitdaging dan de eerste. Ik voel me nog altijd 'pas bevallen', zelfs na 6 maanden en kijk uit naar nachten van meer dan 2 of 3 uur uur aan een stuk. Laat ons hopen dat ze dat snel gaat leren.

6 maanden is toch een echte mijlpaal, starten met écht eten, in de eetstoel zitten, naar de opvang gaan enz....dat eten zal wel vlot gaan want ze pikte al eens een broodkorst of patat van Viktor dat ze in supertempo binnensmikkelde.
Nu begint dat afkolven op het werk weer (benieuwd of ze ook 15 maanden borstvoeding gaat krijgen), s' morgens op tijd opstaan , meer organiseren... zucht. Nog even genieten dus.
hieronder Stella en Viktor op 6 maanden
 

13 opmerkingen:

 1. Proficiat voor je meisje! Mijn Stella is ondertussen 7 maand en helaas ook geen goeie slaper. Ik ben sinds maart terug aan het werk en vindt de combinatie met de slapeloze nachten toch niet evident. Gelukkig is ze overdag ook heel vrolijk en dat maakt veel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n schattig snoetje! Ik duim mee voor langere nachten. Geniet nog even van je tijd met de kindjes thuis. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is dat het overdag zo'n schatje is dat ze er nog mee wegkomt he ;-) maar ik snap dat je snakt naar slaap...
  Geniet nog van je laatste dagen thuis !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige baby.
  als ik me niet vergis, lijkt ze op haar broertje.

  Ziet er inderdaad een erg vrolijk kind uit,
  profiteer maar ervan,
  ze groeien zo snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat vooruit !
  Wel. Onze kleine Fee is maandag elf maanden en wordt nog altijd één (in het beste geval) en vijf (in het slechtste geval) wakker per nacht en dan ligt ze zo een beetje te jammeren. Ook als ik haar even laat liggen gaat het volume naar omhoog.
  En dan neem ik haar toch maar weer in bed en krijgt ze weer de borst hoewel ze 's avonds en 's ochtends al gewone babymelk uit een karton krijgt. Mijn borsten zijn 's avonds weer genoeg vol voor een hele nacht :-).
  Onze Fee doet er wel het langste over om door te slapen 's nachts. Ook kruipen doet ze nog niet, maar het zal allemaal wel komen. Ze is gewoon een beetje verwend misschien.

  En ja. Het zijn dat eerste jaar behoorlijk wat mijlpalen.

  Groetjes

  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was nr. 2 ( ook een meisje) een hele aanpassing! Met stan kwam ik overal, nel weende overal en bleef ik veel thuis. Ze werd nooit vrolijk wakker en doet dat soms nog. Heel herkenbaar verhaal. En nog steeds is nel een dramaqueen, een tester van ons geduld. Wacht maar tot de puberteit, zeg ik dikwijls, dan eet ik haar wel uit bed ;) succes met alle nieuwe veranderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er een echt schatje uit! Misschien helpt de vaste voeding ook om wat langer door te slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk schattig kind is dat!
  En dat doorslapen, dat wens ik je toe, en snel. Ernestje slaapt in periodes ook héél slecht, en de combinatie met het werk is dan dikwijls echt heel lastig. Maar het zal er plots wel komen, dat moment dat je weer beter slaapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier was het ook een hele aanpassing, Fien (de oudste) is al heel zelfstandig. Onze baby van 5 maanden nu is dat niet hihihi, dus aanpassen!! Alles meesleuren als je ergens naartoe gaat, onlangs voor de 1ste keer op reis met z'n 4en, oh jee....wat een organisatie!
  Maar ach, daar komen we ook weeral door!

  Liefs Saartje
  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. T gaat u lukken, Tine! Bij ons was de grootste aanpassing ook van 1 naar 2 hoor. Maar toen wolfje dik een half jaar was, begon alles wat meer te lukken... Uw pittige dame gaat ooit ook wel slapen! 😉

  BeantwoordenVerwijderen