dinsdag 9 augustus 2016

Den Haag

Ons jaarlijks uitje zonder kindjes ging dit jaar naar Den Haag van 1 tem 3 augustus. 
Vorig jaar deden we Amsterdam, een grote meevaller. Toen moest ik nog afkolven want Stella was nog maar 9 maanden oud toen. Dit jaar ging het 'achterlaten' al wat vlotter, Stella is nu 21 maanden en Viktor al 3 jaar en 4 maanden...ze worden groter.

Met het 100% Den Haag boekje had ik heel wat routes uitgestippeld in Schevingen, het Statenkwartier, Zeeheldenkwartier en het centrum. We logeerden in een Airbnb in de toffe wijk Statenkwartier, een echte aanrader, gratis parkeren voor de deur, heel leuke winkels en restaurants op enkele meters van de deur en dichtbij het strand. Ontbijten kan je gewoon in de buurt.

We huurde fietsen bij Du Nord in Schevingen wat op wandelafstand lag van onze logeerplaats. Je huurt een handige stadsfiets voor 7,5 euro per dag en ik vind het ideaal om zo de stad te verkennen. Er zijn veel speeltuintjes, parken in de stad wat leuk is voor kinderen. Ik deel graag enkele leuke adresjes voor wie ook eens naar Den Haag wil.

Op maandag kwamen we rond de middag aan in de Airbnb, vroeger inchecken was geen probleem waardoor we direct naar het strand van Schevingen konden. Het was prachtig weer die dag dus heel leuk op het strand. Er zijn heel veel 'strandclubs' waar mooie houten ligzetels, hangmatten enz zijn. Je kan er ontbijten, lunchen, iets drinken. Ik vond het een heel mooi strand en wil zeker eens terug.


overal mooie huizen in Den Haag


Na de middag fietsten we door het Statenkwartier waar we Thais gingen eten bij Naga Thai op de Frederik Hendriklaan (de Fred genoemd), een echte aanrader. Zeker de lunchmenu nemen daar, is echt goed eten voor weinig geld. Er ligt ook een leuke boekhandel Paagman waar ik dit fijne kookboek kocht.
Ik wou graag naar het Zeeheldenkwartier voor al die leuke winkels maar heel veel winkels waren gesloten op maandag. Koffie dronken we bij Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat. Het was een zonnige dag dus deden we een lang terrasje op het mooie Anna Paulownaplein bij Bite Me!...een ontmoetingsplaats voor veel expats. Overal praatte men automatisch Engels tegen ons.  

s' Avonds gingen we opnieuw naar de Frederik Hendriklaan om Indonesisch  te gaan eten bij Toko Sawa. Dit zou de 3de beste Toko zijn van Nederland en de beste van Den Haag, heel lekker eten weeral. Recht tegenover ons 'hotel' lag De Sien, een gezellige bruine kroeg waar we nog wat dronken (je kan er ook eten).
Dinsdag was een druilerige dag, zo jammer! Ik wou terug naar het Zeeheldenkwartier voor die winkeltjes maar wat bleek, bijna alles was ook op dinsdag gesloten. Pech! (De winkels die ik graag bezocht had maar dus gesloten waren: Bar enzo ,Achtung Baby shop, The Fine Store, Wauw, Matrushka speelgoed..)
Ik passeerde wel eerst de Kikkerkoning dichtbij ons hotel, waar ik leuke spulletjes vond voor de kinderen. Ik ging langs bij Tas-ka, een mooie winkel in de Piet Heinstraat. Dan op naar het centrum, waar we stopten bij de Lola Bikes and Coffee. In Hasselt hebben we ook een leuke Fietsbar dus altijd leuk om op vakantie er ook eentje te bezoeken. Een mooie winkel in het centrum is de conceptstore Collectiv, waar ook de prachtige juwelen verkocht worden van Marlous Van der Toorn.


Collectiv
de Passage
En het bleef maar regenen, zo erg...wij zijn echt zomermensen, liggen al eens graag in een park, doen graag een terrasje met een boek en nu viel dat in het water. We zagen dus niet veel van het centrum.
Ik had wel de winkel Sostrene Grene op de planning staan, een winkel die je kan vergelijken met Flying Tiger, Ikea, Hema...ik vond er veel mooie cadeautjes voor mezelf en anderen. Hopelijk komt deze Deens winkel ook ooit naar België.

van Sostrene Grene en Flying Tiger

Ik vond nog twee toepasselijke 'regenstofjes' in de Boerenbonthal, altijd tof die winkel.
De avond sloten we opnieuw af in De Sien met een vegetarische burger, best lekker voor eten van een 'cafe' te zijn.
Op woensdag besloten we, wegens het slechte weer, naar huis te gaan na een ontbijtje bij Meneer Chocola in Schevingen (want we moesten onze fietsen nog terugbrengen), ook een leuke zaak!.


Ik denk dat we nog eens terug moeten gaan om het centrum van Den Haag te zien, zonder te moeten fietsen met een paraplu in de hand. Ik heb nog een lijstje liggen met veeel leuke adresjes voor wie wil. 

8 opmerkingen:

 1. Tiene ik ben benieuwd naar de BNB waar jullie logeerden... kan je mij deze doorgeven? eline_guettard@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tine, heb je al enige recepten uit het boek getest? Investering waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke trip. Dat boek heb ik ook, maar de dingen er in vielen hier niet zo in de smaak. Ik zou het boek nu willen verkopen...
  En leuk die Free Library.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen! Een paar weken terug heb ik een vergelijkbaar bezoek gebracht aan Den Haag en Scheveningen zonder ons lieve jongentje. Grappig om te zien dat je enthousiast wordt van dezelfde winkels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Sostrene Grene spulletjes zien er inderdaad wel heel erg tof uit. En die stofjes, oh!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het weer niet mee werkte want Den Haag is een hele leuke stad! Ben je niet naar het Mauritshuis en Panorama Mesdag geweest? 2 musea die zeker de moeite waard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Tine ik stuurde jou een mailtje ivm tips voor Den Haag daar we dit weekend ook eens wilde genieten van deze leuke stad. Groetjes Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgende keer zeker strandpaviljoen zuid doen!
  https://www.facebook.com/Strandpaviljoen-Zuid-158010277688645/?fref=ts

  BeantwoordenVerwijderen