dinsdag 13 september 2016

Vintage poppenwagen in 't nieuw

Voor Stella haar tweede verjaardag in oktober was ik op zoek naar een pop en een buggy want ze speelt de laatste tijd veel met haar poppen. Vorig jaar toen ze een jaar werd kreeg ze al een mooi rieten poppenwagentje.
Een bezoek aan de plaatstelijke Fun leverde niks moois op, allemaal plastieken buggy's, roze én lelijk. En zolang ze niet zelf naar al die roze prinsessendingen vraagt kan ik nog gewoon mijn ding doen en iets origineler zoeken.

Op de rommelmarkt vond ik een leuke vintage poppenbuggy voor 5 euro en ook een simpele pop, Stella was er al meteen mee lopen. De buggy is inklapbaar en super stevig ( ze kroop er meteen al zelf in en haar broer moest haar duwen)
schat gevonden!
 
en toen scheurde hij nog meer door


ontleden van de buggy

De buggy kreeg een nieuw (vintage) overtrek want de zitting was gescheurd. Ik nam gewoon de patroondelen van de orginele hoes over en plaatste er wat kamsnaps op zodat de hoes vervangbaar is.
nieuwe hoes in oud canvasstofje
  
zelfgemaakt pop uit deze boek

Ook de tweedehands pop kreeg een nieuwe outfit, het kruippakje uit "de Poppen van tante Hilde".
Een jongenspop is toch zeker zo leuk als een roze meisjespop?
 
Ik schildere al eens eerder een oud poppenbedje van mezelf en Marleen hermaakte ook al eens poppenwagens, die kan je hier zien. Mooi toch die oude spullen nieuw leven geven en je kinderen ook leren dat niet alles altijd nieuw en duur hoeft te zijn om leuk te zijn.

6 opmerkingen:

  1. Geweldig! En ik sta er van versteld hoe snel jij dat allemaal klaar speelt. Bij mij duren zulke projecten precies altijd weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap, ik ben ook meer blij met iets 'oud' nieuw. Onze dochters nemen het over en kopen ook vaak tweedehands.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gij zijt toch een snelle hoor! Bij mij staat dat er eerst een half jaar eer ik er aan begin, haha... bedankt voor de eervolle vermelding ;-)

    BeantwoordenVerwijderen