vrijdag 5 februari 2010

KNOPEN

Ik was deze week bezig over knopen met Pomme Pon, ze maakt hele mooie oorbellen met oude knopen (zeker eens checken) toen ik ineens aan mijn knopenverzameling dacht (die ik tot nu toe heb verwaarloosd).
Een tijdje terug vroeg een kennis of ik iets kon doen met knopen, ik zeg dan meestal 'ja' omdat een paar knopen altijd wel van pas komt. En als mensen weten dat je naait, krijg je altijd hier en daar wel iets mee (zo heb ik al twee oude naaimachines staan, hopen biaslint, kant enz).
Nu dacht ik dat ze met een klein 'doosje' ging afkomen, maar het bleek een serieus grote doos te zijn met daarin allemaal oude originele bruine kaartjes met gekleurde knoopjes (de prijs er nog op in frank)!
Echt vintage dus. Ze bleken van een oude naaiwinkel te komen. Ik was echt superblij ermee en sindsdien liggen die knopen hier in een schuif op het naaikamertje te wachten op een doel.
Ik ga Pomme Pon er enkele cado doen, misschien kan ze er nog enkele leuke oorbellen van maken en ik ben zelf ook van plan ze terug van onder het stof te halen en er een projectje mee te doen (misschien een van dees nog eens 'n kleine Give-Away voor vintagefans)

Aanschouw (een deel van) mijn verzameling, ik denk dat het er wel meer dan 500 zijn, misschien wel 1000? Hier moet je al wat rommelmarkten voor afzoeken:)

13 opmerkingen:

 1. wow Tine!
  super mooi! allemaal!
  en dank je om mijn blog er in te vermelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai, heel mooi! Kben een beetje jaloers....
  Maak er maar iets moois mee!
  Groetjes
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, dit stijgt recht naar m'n hoofd, ik ben er een beetje duizelig van. Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar enfin...wat een pareltjes allemaal. Gij sjansaar zeg...zo echt van die oude knopen wil ik ook wel in mijn schuifke leggen. Laat maar komen die give-away!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaw! Wat een leuk cadeautje! Er zitten echt heel mooie tussen... Een give-away lijkt me wel een leuk idee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh waaw! Dat is echt prachtig! Sommigen zijn precies smarties.
  Het is ook vooral de verzameling (al die kleurtjes bij een, in één grote herhaling) dat het zo mooi maakt. Ik zou er een hele muur mee behangen ofzo. Allez, een muurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waaaw, wat een collectie! Prachtig!! Dat is om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw, zoveel chance zeg, zoiets overkomt mij dus NOOIT! ik ben totaal verliefd op die bloemekes van de laatste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai zeg, ge kunt er al bijna zelf een winkeltje mee beginnen... wat een collectie!
  Het blijft mij verbazen hoe iedereen hier altijd zulke dingen gewoon in de schoot geschoven krijgen. Waar blijft mijn zak met geld die in de tuin komt gevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waaaauwwwwwww, die met die bloemekes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh wauw! daar wordt ik nu echt jaloers van, zoveel mooie kleuren bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He-le-maal geweldig!! Leuk dat je mij erop attendeert! Heb je er al van alles mee gemaakt of laat je ze fijn op de kaart zitten? Er zijn ook wel genoeg losse knopen...die koop ik ook altijd op rommelmarkten, maar op kaart vind ik het leukst, wat een geweldig cadeau. Prettig met je kennis te maken, ik wens je een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen