zondag 15 maart 2015

Tweedehands shoppen

Zaterdag was het retrobeurs in de kringloopwinkels, ik bezocht er eentje maar vond niet écht leuke dingen. Het plezante om 'onverwacht' op iets moois uit te komen is zo helemaal weg en de prijzen zijn ook veel te hoog die dagen. Ik vond wat kleertjes, stof en een fijn strijkplankje voor Stella. Of voor Viktor want die houdt ook 'rollenspelen' de laatste tijd. We kunnen hier niet stofzuigen, koken, de tafel dekken, de was opplooien of hij wilt helpen, héél handig! 
Viktor begint nu ook wat meer te praten, op het einde van de maand wordt hij twee jaar en er komen  grappige dingen uit soms. Zo was hij vandaag een craquotte aan het eten en riep hij op eens 'paardje!', waarop ik zeg 'nee dat is een craquotte' maar hij bleef erbij dat het een paardje was, tot ik het stukje beter bekeek en zag dat hij het schoon in de vorm van een paardje (met kop, poten en staart) had geknabbeld. Jammer dat ik er geen foto van had, ik was net te laat met het fototoestel want het zat al in zijn mond. Creativiteit van een peuter, zalig! Een hele fijne leeftijd nu..

Vandaag ging ik nog eens naar de tweedehandsbeurs van de Gezindbond. Alhoewel ik twijfelde om te gaan (een middagdutje leek me zo aantrekkelijk) had ik toch geen spijt dat ik was gegaan. Een zak vol moois voor 30 euro, ik kocht heel wat leuke kleertjes deze keer. En aangezien Stella veel sneller groeit dan Viktor deed (in de lengte niet in de breedte want het is een lange smalle) is het te zot al die merkkleertjes nieuw te kopen. Hieronder mijn buit. Ik vond heel wat leuks van oa. Froy and Dind, Kiekeboe, Maxomorra, Kik Kid, Fred's World, Petit Bateau en nog een leuke houten puzzel en 'n sophie de giraf speeltje.
 
leuke jasjes en kleedjes (love de schaapkes)
mooie hemdjes, gele bolletjes handdoek, en zomerhoedje
 dat rode korte sponzen broekje is zo schattig
  hemdjes en pyjamas
bloomerbroekjes, leuk voor in de zomer!

Een tips, ga naar zo een beurs (als het kan) zonder kinderen en man, dat shopt iets vlotter want zo'n beurzen zijn druk, héél druk.  Doe niet te veel kleren aan en neem een grote shoppingbag mee. Ik ga altijd als de deuren net open gaan maar volgens mij kan je tegen sluitingstijd ook schatten kopen. Ik zag enorm veel leuk speelgoed deze keer, houten puzzels, mooie boekjes enz maar focuste me enkel op Stellakleren. Een aangezien mijn budget van 30 euro na twee tafels op was, ging ik dan ook maar naar huis.
een gekocht kiekeboekleedje direct eens gepast, zo mooi,die schaapkes!

Stella, dat is nog steeds een hevig kind, hoe die beweegt over de grond en in haar wipper om en neer gaat, ongelofelijk! En zo actief als haar dagen zijn, zo ook de nachten, Ze slaapt heel onrustig en wordt vaak wakker. De sprong leek rond 20 weken een beetje voorbijgewaaid al heeft ze nog heel vaak krampen (door iets wat ik eet via de borstvoeding). Het zal er allemaal wel uitgroeien, ze wordt 5 maanden deze week. Veel nachtrust is me niet gegund, en ik die dacht : 'zo tegen vijf maanden' dan ben ik wel op dreef en heb ik weer tijd voor mezelf om te naaien :)

Ik naaide gisterenavond wel een leuk babycadeautje dat ik later eens zal bloggen... en bestelde ook een kamsnaptang. Dus hopelijk volgen er snel nog wat naaisels!
kleuterke
poeslief!
 
slapen met schaapke
eerste zonnestralen voor een winterkind
 rugdragen is nog geen groot succes

15 opmerkingen:

 1. Goeie buit !!! Ik ging nog nooit naar zo'n beurs van de Gezinsbond... moet ik precies toch wel eens doen! Of misschien beter zelf eens gaan staan, haha... Superbenieuwd naar je naaisels !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag je buit al op IG, geweldig mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie buit! Wat een schatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n mooie kleertjes! Laat maar weten, moest je ze weer willen doorverkopen. Wij verwachten over twee weken een dochtertje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb binenkort een hele mooie meisjesdingen want heb veel nieuw gekocht voor haar

   Verwijderen
 5. Dat alles voor 30 euro?! Ik val van mijn stoel... :-) Een slag slaan noemen ze dat. Veel nachtelijke moed nog, ik weet hoe het voelt alhoewel ik de laatste weken 4uurtjes slaap krijg aangeboden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt he, zeker omdat er nieuwe dingen bijzaten van petitpan en melomundocoton, oh vier uur? Dan zou ik me superenergiek voelen denk ik! Hopelijk hier snel ook beterschap

   Verwijderen
 6. Ik lees online heel veel over leden en niet-leden. Is dit enkel om in te schrijven of ook voor het komen kopen? Iemand die hier ervaring met heeft?

  Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer zo'n mooie foto's van kleertjes plus kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier staat er zaterdag ook een bezoekje gepland aan zo'n tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, het lezen van dit blog bericht heeft er mij in ieder geval nog meer goesting in doen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier staat er zaterdag ook zo'n tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in de agenda!
  Na het zien van jouw buit kijk ik er nog meer naar uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Das echt serieus de moeite! Bedankt voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke kleertjes!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen