maandag 22 april 2013

Tweedehandsbeurs

Zondag trokken we met Viktor in de draagdoek naar de tweedehandsbeurs van de gezinsbond. Toen ik pas zwanger was vorig jaar gingen we er ook al naar toe en kochten toen een maxicosi, draagmand en onderstel. Op de website van de gezinsbond vind je de data van deze beurzen. Ik vind ze echt de moeite, zeker als je niet alles nieuw wil kopen.
Ik zag al meteen toen ik binnenkwam het vintage Fisher Price schooltje met de Little People staan, iets wat al even op mijn verlanglijstje stond. Het is nog volledig en in goede staat. Er zat ook de baby van Little People bij (met park, koets, eetstoel, hobbelpaardje en wiegje), een leuk extraatje. Het schooltje heeft een echte schoolbel, krijtbord en magneetletters, supertof en enorm degelijk speelgoed van toen wij klein waren.
 
  
 
 
Er was heel veel mooi nieuw speelgoed te vinden zoals mooie houten puzzels en boekjes en ook heel veel kleding. Ik kocht enkele pyjama's, een sponzen short en hemdje van Petit Bateau, twee mini rompers waar hij nu nog in kan en een wintermutsje. Van speelgoed nam ik enkel twee leesboekjes, een (nog nieuwe houten) puzzel, een rammelaar met gekleurde bollen en een Dick Bruna voelboekje mee. We bleven maar een uurtje dus 'graaike' ik hier en daar de spullen mee die me opvielen.
 
Het tofste wat ik vond is de blauwe 'Domoor' drinkbeker voor kinderen van Richard Hutten, die ook op mijn verlanglijst stond. Deze drinkbeker staat symbool voor de lichaamsdelen die altijd doorgroeien, je oren.
Een uurtje ecologisch shopplezier dus ( voor maar 17 euro), meer info over deze beurzen kan je hier vinden.
Viktor is nu drie weken wat wil zeggen hongerdagen; eten, eten en groeien :)

14 opmerkingen:

 1. och zalig dat schooltje seg! De domoor heb ik ook, ooit eens gekocht in NL. Toch eens een kijkje nemen op de site :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 17 euro voor alles
  wow ik vind daar nooit zo een mooie spullen
  Het hangt af van waar je gaat blijkbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, top-aankoopjes! Dat Viktor maar goed groeit, dan kan hij snel met zijn nieuw speelgoed spelen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh! die puzzel met die voertuigen hadden wij vroeger oook ;-) (misschien nu nog ergens op zolder...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wauw, zelfs de gezichten staan nog op de poppetjes! Wat een supervondsten, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaaa. Ik ben dol op de Gezinsbondbeursen. Echt pareltjes kan je daar vinden. Blijven doen!
  En je steekt veel geld in je zakken door naar zulke beurzen te gaan. Geld dat je dan kunt uitgeven aan weer prachtige andere stukken die je liever nieuw wil ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moeilijk om je in te houden op tweedehandsbeurzen, he. Zeker nu er kindjes in het spel zijn, want er zijn zoveel leuke spulletjes voor hen! Ik heb me dit weekend ook laten gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een geweldige vangst. Hier in huis liggen ook een aantal leuke spulletjes gevonden op de beurzen van de Gezinsbond. Ongelooflijk wat je er soms allemaal op de kop kan tikken. En voelboekjes waren hier een echte hit in huis. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh super dat je het daar het schooltje hebt gevonden. Je Fisher Price collectie breidt zich al mooi uit! Veel plezier met al je vondsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke spullen!En een fijn buikslaapknulletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldige buit! En leuke blog heb, +1 volger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goede tip van die beurzen!

  Ik heb mijn oud Fisher -Price speelgoed (huis, boerderij, school, vliegtuig, dierentuin, busje, garage,...) allemaal naar Hasselt gehaald en hoop dat otis er snel mee kan spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, en love the domoor! Gek dat mensen zo'n leuke spullen weg doen. Ik zou alles houden voor eventuele kleinkinderen! :-D

  BeantwoordenVerwijderen