zaterdag 24 januari 2015

Leuke hoes voor een wipperke

Niet écht noodzakelijk voor een baby, maar soms wel eens handig is 'n wipperke (relax/ wipstoel/babysit). Stella zit er al eens in, als ik even bezig ben met de broer (of wat naaiwerk natuurlijk), dan kan ze wat rondkijken, al ligt ze ook wel graag op haar buik op de mat. Viktor heeft er nooit lang ingezeten, nu vindt hij het ineens wel een leuke stoel om toeren mee uit te halen. Gelukkig zijn die stoelen stevig!

Ik kreeg de wipstoel ooit van iemand door waarvan de kindjes al wat groter waren, leuk want ik zou er nooit 150 euro aan kunnen uitgeven. Eerlijk gezegd ben ik geen fan van het merk BabyBjörn, al is het maar omdat ze (lelijke) draagzakken maken die niet goed zijn voor baby's en hun moeders en ze vertikken deze aan te passen. Ik zie ze echter nog te vaak in het straatbeeld verschijnen en vind het altijd een beetje zielig voor baby, die bungelende beentjes. Maar hoe vertel je iemand die superfier met baby (met gezichtje naar voor) aan het wandelen is, dat er betere manier zijn om te dragen? Ik durf het niet in ieder geval. De draagzakken zijn dus niet ergonomisch maar blijven jammergenoeg gewoon in veel standaard babywinkels te koop.

Maar bon, daarover wou ik eigenlijk niet bloggen, het ging over hun wipperkes, die trouwens wél oké zijn. Een baby voortdurend  in een wipstoel zetten is natuurlijk niet goed voor de motorische ontwikkeling, baby's moeten vrij kunnen bewegen, rollen, sluipen maar deze wipper is meer als een 'hangmatje' met de zachte rugsteun vanachter en het is wel een leuke afwisseling (en ook wel handig bij reflux).

Nu zijn er heel leuke hoezen te koop om die saaie wipper op te vrolijken maar je kan hem ook zelf maken. Dat naaiwerkje stond op mijn to-do-lijstje voor 'ooit' en nu ik had geluk want ik kreeg er eentje cado! Groen-Oranje vrolijkheid! Merci Marleen.
Hier kan je een patroon vinden om er zelf eentje te maken.( Justina Maria Louise)


in slaap gevallen in de 'relaxmodus'
conversaties in babytaal

Omdat ik het niet kan laten hier een link over wat dan wél ergonomisch dragen is met foto :

21 opmerkingen:

 1. Hey, begrijp je aversie voor het merk, maar we hebben ook zo'n wipperke (tweedehands) en ik ben daar toch heel content van. Aaron zat er heel graag in, die wipte op den duur zo hard dat de stoel vooruit ging :-). Annabel zit er in als we samen eten. Heel mooie hoes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eer is aan de blogster van Petrolandmint! Ik heb m niet gemaakt maar cado gekregen :)

   Verwijderen
 2. O ja! Die draagzakken zijn verschrikkelijk, maar ik ben grote fan van de "wipper". Ernestje zit er nog steeds geregeld in, wordt daar heerlijk zen van, zo blijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fleurig relaxje! En bij deze wil ik je ook nog eens bedanken om me enthousiast te maken voor het ergonomisch dragen. Als baby zat Leon regelmatig in de Manduca. Nu hij bijna 17 maand is gebruiken we de draagzak veel minder, al zit hij er ook op mijn rug nog graag in. Misschien moest ik maar eens van de gelegenheid gebruik maken om de Manduca nog eens boven te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh perfecte leeftijd voor op de rug, dat vinden ze toch zo fijn op die leeftijds

   Verwijderen
 4. Hihi, ik herlees precies mijn eigen blogbericht van een paar dagen terug :p
  http://mamadammeke.blogspot.be/2015/01/babybjornrelaxovertrek.html
  Mooi exemplaar!
  Ik maakte inmiddels zelfs al een tweede, vond erg leuk om doen!http://mamadammeke.blogspot.be/2015/01/babybjornrelaxovertrek-ii.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg jullie beiden en had inderdaad een super deja vu bij dit bericht!

   Verwijderen
 5. Wat een fleurige hoes, leuk zeg dat je die kado kreeg!
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een echte schone slaapster in haar troon ... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, heel moeilijk om iemand te vertellen dat de draagzak die ze gebruiken niet ideaal is! Onlangs zag ik een foto passeren op Facebook van een fiere schoonzus met haar kleintje… In zo'n draagzak… Ik ben nog steeds twijfelend of ik er haar over zou aanspreken of niet!

  Ik ben alvast blij dat ze de BabyBjörn meteen hebben afgeraden in de babywinkel waar we onze geboortelijst hebben, toch al één winkeljuf met gezond verstand :) !

  Trouwens, ontzettend vrolijke hoes ideaal tijdens deze grijze winterdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. uw schoonzus met zo een zak? daar zou ik toch proberen iets van te zeggen, het is echt niet goed voor de babies..om nog maar te zwijgen hoe dat moet voelen voor de nek en schouders van de mama.

   Verwijderen
 8. Dag Tiene, ik had nog een vraagje over jouw draagdoek. Waar vind je een mooie geweven versie zoals die van jou. Telkens ik er eentje google, krijg ik enkel van die gestreepte doeken te zien. Als je tips hebt, ze zijn zeker welkom...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey, google eens op yaroslings, niet duur en schoon motieven! te koop bij slingomama of mevrouw mus

   Verwijderen
 9. Babybjorn heeft dan wel slechte zakken, maar ook goede potjes! t is jammer van die zakken, die zien er zo erbarmelijk uit. ik heb er twee (tweedehands) cadeau gekregen. 1 heeft al eens dienst gedaan voor een verkleedfeestje, en dat was het dan ook :)
  Leve het ergonomisch dragen he!

  BeantwoordenVerwijderen