zondag 19 juni 2016

Fietsbar Hasselt en een weggevertje!

Er is een hele leuke nieuwe bar in Hasselt: de Fietsbar!
Fietsbar is een fietsherstelplaats, verkoper van hele mooie fietsen, bar en lunchplek onder 1 dak en is gelegen in leukste buurt van Hasselt, in de Minderbroedersstraat nr 54 (met een beetje verderop de Dorpsstraat met z'n leuke plaatsjes).
 Je kan er dus je fiets laten maken door Lucas of  heerlijke koffie, bio-limonade, ' pintje drinken bij Karolien. Oh, er is ontbijt, lunch of taart. Hoe handig is dit, genieten terwijl uw fiets ter plaatste hersteld wordt...
Je kan er trouwens ook gewoon binnenwandelen zonder fiets hoor, het is er echt gezellig om te zitten en naar de mensen te kijken die passeren met hun kapotte fietsen. 
Probeer het zeker eens keer uit want het zijn super leuke mensen die Karolien en Lucas. Met twee jonge kinderen worden nieuwe locaties door mij altijd een beetje uitgetest op 'kindvriendelijkheid' aangezien dit soort plaatsten in Hasselt in de minderheid zijn. Deze bar krijgt hiervoor alvast goeie punten. Er is écht nood aan zaakjes waar je iets kan eten of drinken en de kinderen gewoon mee kunnen gaan. Er is een houten bak voorzien met leuk speelgoed, kleurboeken. Viktor viste meteen de steekparels uit de bak, die nog van Karolien waren toen ze klein was. 
Er is een eetstoel voor de kleinere kindjes. rustig vertoeven dus voor de ouders.
 Ze verkopen ook heel mooie kinderfietshelmen en fietstassen.


 
Om te eten is er altijd lekker gebak (de kinderen aten bananencake), soep en broodjes. Ik nam een broodje met brie, noten en honing, heel lekker! In de frigo staan originele biologische drankjes en de koffie is er echt lekker. Er is trouwens gratis water voorzien, wat voor kinderen wel handig kan zijn (en voor fietsfanaten die een pauze inlassen).
 


Ik mag van Fietsbar koffie mét gebak weggeven voor twee personen!
Laat gewoon hieronder een berichtje achter (of op mijn Facebookpagina) dat je meedoet en bezoek en 'like' de Facebookpagina van Fietsbar. Op 26 juni wordt er een winnaar geloot.

Fietsbar is open op zaterdag én zondag van 10 tot 18 u
en van dinsdag tot vrijdag van 8u tot 18u.
Op woensdagavond doen ze Weekly Ride, een fietstochtje in de buurt waar men met elk soort fiets kan aan deelnemen. Vertrek is om 20u aan de Fietsbar...
De kleine ring maakte een mooi portret van de Fietsbar, je kan het hier terugvinden.

25 opmerkingen:

 1. Fijn! Ik ben morgen een dagje in Hasselt, jammer dat het maandag is dan, anders ging ik zeker langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat lijkt dit een heerlijke plek!
  Ik doe graag mee, meteen de gelegenheid om eens naar Hasselt te moeten afzakken in de zomermaanden. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al een paar keer gepasseerd maar getwijfeld om binnen te gaan met de kindjes. Nu zeker geen twijfel meer. We doen graag mee aan de give-away maar volgende week gaan we zeker al eens fietsbarren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja ik ken dat..ik moet ook altijd een "drempel' ovet bij nieuwe zaakjes maar hier..zo van gaan ze mij.niet buitenkijken? Maar hier zit ge goed hoor..speelgoed en drankjes voor kindjes

   Verwijderen
 4. Jaaaa! Ik doe graag mee 😄. Een uitstapje voor ons gezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er moeten dringend meer van die leuke plekjes komen! Ook in mijn buurt! Bij deze is de oproep geplaatst 😄.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ☕️��⭐️����✌️ zeer leuk, sta te popelen eens langs te komen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zalig! We waren net op zoek naar fietstassen voor ons mama. Nu weet ik waar naartoe.
  En met de giveaway doe ik ondertussen graag mee. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik doe niet mee met de give-away (zou wat lastig zijn, zo vanuit Washington :-) ) maar vind het wel een superfijn concept precies! en idd, leuke en kindvriendelijke plekjes moet je altijd goed onthouden! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze post was meer dan overtuigend om ook mijn kans te wagen. Alle hup dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een concept! Leuke foto's genomen, ze geven de fietsbar goed weer denk k . Net opzoek naar een leuke fietshelm voor de 2 kleinste. Oh ja, ik wil wel meedoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Joepie, een adresje gevonden om eindelijk mijn fietszadel eens te laten herstellen. Vermits ik door mijn ziekte niet kan stappen (of autorijden om mijn fiets ergens achter te laten) is het dus super handig dat ik tijdens het wachten niet naar huis hoef te strompelen en ook nog eens terug

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er allemaal tof en lekker uit. Ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lijkt me een toffe plek, en gaat ons hopelijk in de zomer over de streep trekken om eens met de kindjes naar Hasselt te fietsen !! Die bon is dan natuurlijk een extra motivatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik doe graag mee voor mijn vriendin die in Hasselt woont! Topbar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laatst langs geweest voor een fiets check-up en meteen Karolien haar heerlijke spinazie-soep geproefd, heerlijk! :) Nog geen tijd gehad om een tasje koffie te blijven drinken... Dus bij deze doe ik graag mee met de wedstrijd zodat het misschien wel eens kan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, ik was er ook al eens langsgeflitst (zoals ik meestal door de stad flits), en vroeg me af wat dat nu precies was. En nu weet ik het, en wil ik daar heeel graag eens lekker rustig een koffietjes gaan drinken! Ik doe dus hoopvol mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Daar wil ik al zolang naartoe gaan ... nog even en het is vakantie. Dan zal het wel lukken! En als het regent, dan fietsen we toch tot daar en laten ons opdrogen bij een lekker drankje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wil ik ook wel eens gaan ontdekken, woon op 13-tal km, dus haalbaar met de fiets? hoewel... 6-jarige zal het niet halen denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wij doen mee! Het is er nog niet van gekomen om een bezoekje te brengen aan de fietsbar, we zoeken nog een fietshelmpje voor een peuter. Misschien hebben ze dat daar wel. En ooh ja gebak, het zou een ideaal verjaardagstaart zijn voor mezelf :)!

  BeantwoordenVerwijderen